Thailand ziet af van TM6-formulieren in alle land- en cruisehavens van april tot oktober

PERSBERICHT:

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat reizigers die van 15 april tot 15 oktober Thailand binnenkomen en verlaten via alle acht land- en cruisehavencontrolepunten vrijgesteld zullen zijn van het indienen van TM6-formulieren.

Het beleid is bedoeld om het gemak te vergroten, het toerisme te bevorderen en de nationale economie te stimuleren.

Deze vrijstelling maakt deel uit van bredere overheidsinspanningen om het toerisme te stimuleren en de congestie bij immigratiecontroleposten te verminderen, met als doel het internationale imago van Thailand te verbeteren. Het geldt voor alle acht landcontroleposten, waaronder Aranyaprathet, Mukdahan, Nong Khai en Betong, evenals voor acht cruise- en sporthavencontroleposten, waaronder die in Pattaya, Phuket en Samui.

Het ministerie benadrukte dat het elimineren van de vereiste voor het TM6-formulier de congestie zal verminderen en de toegangsprocedures zal vereenvoudigen. Verwacht wordt dat dit meer reizen en investeringen in Thailand zal stimuleren, wat uiteindelijk de economie op de lange termijn ten goede zal komen.

Het TM6-formulier, dat buitenlanders invullen bij het binnenkomen en verlaten van Thailand, had een cruciale rol gespeeld bij het waarborgen van hun veiligheid en die van het land. Het beschrijft het doel van het bezoek van de bezoekers, zoals toerisme of werkgelegenheid, en hun verblijfsduur.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.