Thailand schort de indiening van het TM6-immigratieformulier op voor aankomsten over land en over zee

PERSBERICHT:

Van kracht van 15 april tot 15 oktober 2024 bij 16 land- en zeecontroleposten.

Bangkok, 14 april 2024 – De Thaise regering heeft de verplichting opgeschort om het immigratieformulier 'To Mo 6' (TM6) in te vullen voor buitenlandse reizigers die Thailand binnenkomen en verlaten bij 16 land- en zeecontroleposten van 15 april tot 15 oktober.

Het TM6-formulier is de aankomst-/vertrekkaart, die buitenlanders moeten invullen met hun paspoortgegevens en andere persoonlijke en reisinformatie wanneer zij Thailand binnenkomen of verlaten. Het formulier is sinds juli 2022 definitief geannuleerd voor buitenlandse reizigers die per vliegtuig arriveren.

De zes maanden durende opschorting van het TM6-formulier is bedoeld om de immigratieprocedures te vergemakkelijken en de congestie bij acht controleposten voor binnenkomst over land en over zee te verminderen.

Landcontroleposten:

 1. Aranyaprathet Immigratiecontrolepunt, Sa Kaeo
 2. Mukdahan immigratie checkpoint, Mukdahan (Alleen op de toegestane transportroute over land van de grens naar het controlepunt)
 3. Nong Khai Immigratie Checkpoint, Nong Khai (Alleen op de toegestane transportroute over land van de grens naar het controlepunt en de toegestane spoortransportroute van de grens naar het treinstation van Nong Khai)
 4. Immigratiecontrolepost Chieng Saen, Chiang Rai (Alleen op de toegestane transportroute over land van de grens naar het controlepunt)
 5. Padang Besar immigratie checkpoint, Songkhla
 6. Sadao immigratiecontrolepost, Songkhla (De bestaande tijdelijke opschorting van het TM6-formulier, die eindigt op 30 april, wordt verlengd tot 15 oktober)
 7. Immigratiecontrolepunt Su-ngai Kolok, Narathiwat
 8. Betong immigratie checkpoint, Yala

Controlepunten voor aankomsten van cruiseschepen en jachten:

 1. Immigratiecontrolepunt Pattaya, Chon Buri
 2. Si Racha immigratiecontrolepunt, Chon Buri
 3. Si Chang Immigratiecontrolepunt, Chon Buri
 4. Kaart Ta Phut Immigratiecontrolepunt, Rayong
 5. Phuket Immigratie Checkpoint, Phuket
 6. Krabi immigratie checkpoint, Krabi
 7. Surat Thani immigratiecontrolepunt, Surat Thani
 8. Samui immigratie checkpoint, Surat Thani (Alleen bij toegestane ligplaats aan Na Thon Bay)
Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.