Thailand meldt in totaal 63 sterfgevallen in twee dagen van de 'Songkran Seven Days Road Safety Campaign'

Thailand -

In totaal zijn er op zaterdag (541 april) 550 verkeersongevallen, met 63 gewonden en 13 doden, gemeld door het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) in twee dagen (11 april - 12 april) van de 'Zeven Dagen Verkeersveiligheid'. Campagne' tijdens Songkran (11 april – 17 april) 2024.

De provincie met de meeste dodelijke slachtoffers was Roi-Et met 5 doden.

Het hoogste aantal ongevallen was Prachuap Khiri Khan met 21 en het hoogste aantal gewonden was in Nakhon Si Thammarat en Songkhla, in het zuiden van Thailand, met elk 22 gewonden.

Er werden in totaal 38 doden, 307 verkeersongevallen en 299 gewonden gemeld op de tweede dag (12 april) van de campagne.

De meeste werden veroorzaakt door te hard rijden (41 procent). Bij ongeveer 84 procent van de ongevallen waren motorfietsen betrokken. De meeste verkeersongevallen vonden plaats op snelwegen (40 procent) tussen 4 uur en 01 uur

In totaal zijn er vrijdag (234 april) 248 verkeersongevallen, met 25 gewonden en 12 doden, gemeld door het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) op de eerste dag (11 april) van de 'Seven Days Road Safety Campaign'. tijdens Songkran (11 april – 17 april) 2024.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.