Thailand meldt 25 sterfgevallen op dag 1 van de 'Songkran Seven Days Road Safety Campaign'

Thailand -

In totaal zijn er vrijdag (234 april) 248 verkeersongevallen, met 25 gewonden en 12 doden, gemeld door het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) op de eerste dag (11 april) van de 'Seven Days Road Safety Campaign'. tijdens Songkran (11 april – 17 april) 2024.

De meeste werden veroorzaakt door te hard rijden (44 procent). Bij ongeveer 86 procent van de ongevallen waren motorfietsen betrokken. De meeste verkeersongevallen vonden plaats op snelwegen (47 procent) tussen 4 uur en 01 uur

Provincies met de hoogste dodelijke slachtoffers waren Bangkok met 3 doden. Het hoogste aantal ongevallen en verwondingen vond plaats in Songkhla, in het zuiden van Thailand, met 11 verkeersongevallen en 13 gewonden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.