De Thaise regering dringt aan op veilige en respectvolle Songkran-vieringen te midden van zorgen over geweld en intimidatie

Nationaal—

Op 11 april 2024 riep de heer Karom Phonphonklang, de Thaise vice-regeringswoordvoerder, de medewerking van alle burgers op om tijdens de Songkran-viering veilig en gepast water te spelen.

UNESCO registreerde het Songkran-festival uit Thailand als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. De Thaise regering had zich toen voorbereid op het Maha Songkran World Water Festival 2024 als een groot feest.

Volgens de Thaise vice-regeringswoordvoerder is Songkran een leuk festival dat vaak wordt gevierd met alcoholische dranken. Het kan echter leiden tot geweld en misdaden, waaronder seksuele intimidatie.

Uit een enquête onder burgers over het Songkran Festival 2024 bleek dat bij 57.79% van de meerderheid kleipoeder op hun gezicht werd aangebracht, 32.43% te maken kreeg met aanranding en dat bij 76.77% van de leeftijdsgroep onder de 18 jaar kleipoeder op hun gezicht werd aangebracht.

Het meest voorkomende seksuele intimidatiegedrag was het zonder toestemming aanraken van handen, armen en lichamelijk contact (61.45%). Meer dan 92.10% van de respondenten erkende dat seksuele intimidatie een misdrijf is volgens het Thaise strafrecht.

Zorgen tijdens Songkran 2024 omvatten onder meer 85.06% zorgen over verkeersongevallen, 40.22% bezorgd over dronken mensen die ruzie veroorzaken, en 34.13% bezorgd over seksuele intimidatie.

De Thaise regering benadrukte het belang van het respecteren en waarderen van het lichaam; niemand mag de rechten van anderen over hun lichaam schenden. De Thaise vice-regeringswoordvoerder benadrukte dat er tijdens het Songkran-festival geen geweld, aanranding of seksuele intimidatie in welke vorm dan ook mag plaatsvinden.

Ondertussen Sommige groepen hebben opgeroepen tot geen alcoholgebruik tijdens het festival en beweerden zelfs dat de meerderheid van de toeristen in peilingen liever geen alcohol zou drinken terwijl ze van Songkran genoten.

TPN Media merkt op dat een onwetenschappelijke peiling op onze eigen sociale mediapagina's vrijwel precies het tegenovergestelde antwoord liet zien op de peilingen van deze groepen, waarbij de overgrote meerderheid van onze lezers, 83 procent, zei dat ze liever alcohol dronken tijdens vieringen en festivals zoals Songkran.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.