Maha Songkran Wereldwaterfestival 2024 onthuld met episch spektakel

PERSBERICHT:

Spectaculaire parade gevuld Bangkok met levendige kleuren en prachtige herinneringen aan Songkran in Thailand.

Bangkok, 11 april 2024 – Het “Maha Songkran World Water Festival 2024” is vandaag geopend met een episch cultureel spektakel, dat de glorie van Thaise tradities en culturen, evenals de historische betekenis uit alle regio’s van het land, binnen één avond naar Bangkok brengt in een traject van één kilometer van twintig grote processies en meer dan 20 artiesten die de trots van de natie laten zien.

Dat zei minister van Toerisme en Sport, mevrouw Sudawan Wangsuphakijkosol “Deze extravagante parade is een zeldzaam spektakel in het hart van Bangkok. Het viert de aloude tradities van 'Songkran in Thailand, het traditionele Thaise nieuwjaarsfestival' dat op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO staat. Iedereen is welkom om deel uit te maken van het vieren van de traditionele overtuigingen en lokale tradities die Songkran in Thailand onderscheiden van alle andere landen.”

Aan het hoofd van de Maha Songkran World Water Festival 2024-parade stond de Processie van het Gouden Boeddhabeeld, en de Maha Songkran-processie met prachtige praalwagen die de Nang Songkran-godin van 2024 droeg - Mahodhara Devi, gepresenteerd door Miss Antonia Porsild, eerste runner-up van Miss Universe 2023.

Het tweede deel van de parade bestond uit de levendige Songkran-processies, met grote festiviteiten uit 16 provincies:

  • Chiang Mai, Khon Kaen, Chon Buri, Samut Prakan en Nakhon Si Thammarat, wier unieke tradities Thailand zich aan het voorbereiden is om te gaan fungeren als 'festivals voor intellectueel eigendom'.
  • Chiang Rai, Nong Khai, Phitsanulok, Songkhla en Buri Ram, waar de Songkran-festiviteiten als onderscheidend worden erkend.
  • Ayutthaya, Nakhon Phanom, Lampang, Loei, Sukhothai en Phuket, waar de Songkran-tradities verder gepromoot moeten worden.

Het laatste deel van de parade bestond uit de optocht van zachte krachten – games, festivals, films en series, de KOL-optocht en de LGBTQ-optocht.

De openingsparade op 11 april begon vanaf de Phan Fa Lilat-brug en marcheerde langs Ratchadamnoen Klang Avenue en in een cirkel rond Sanam Luang. De mars besloeg ongeveer 2.5 kilometer.


Op 12 april staat er weer een optocht gepland, vanaf 17.30 uur. en zal alleen in een cirkel rond Sanam Luang marcheren.

Gedurende vijf dagen zal Sanam Luang de hoofdlocatie zijn voor het Maha Songkran World Water Festival 2024.

Op het hoofdpodium vinden zowel culturele en muzikale optredens als hedendaagse en orkestoptredens plaats.

Songkran-tradities en festiviteiten die uniek zijn voor de noordelijke, noordoostelijke, oostelijke, centrale en zuidelijke regio's van Thailand zullen te zien zijn in een speciale zone. In verband hiermee zijn er activiteiten en showcases, evenals doe-het-zelf-workshops met lokale kunst en handwerk uit de vijf regio's.

Er zullen ook displays en activiteiten zijn die verband houden met Thaise zachte kracht, waaronder Muay Thai Maha Songkran en Thaise zomergerechten.

Er zullen geweldige spetteractiviteiten plaatsvinden in de waterzone met een muzikale dansende fontein, een watertunnel, een gigantisch peuterbad en een waterstation.

Andere activiteiten zijn onder meer een droneshow en een beurs met lokale producten uit het hele land.

Op 13 april, het traditionele Thaise Nieuwjaar, zal er een ceremonie voor het maken van verdiensten plaatsvinden en andere activiteiten ter promotie van Thaise tradities, waaronder de Song Nam Phra ritueel waarbij een Boeddhabeeld wordt gezuiverd met geparfumeerd water als een manier om respect te betuigen aan de Heer Boeddha en geluk te brengen aan de persoon en de persoon Rot Nam Dam Hua ritueel – waarbij jongeren geurwater bereiden waarmee ze de handen van hun ouders of ouderen kunnen wassen om om zegen te vragen.

TAT erkent het belang van het organiseren van een ecologisch duurzaam evenement en organiseert, in samenwerking met PTT Global Chemical, een GCYOU Turn-activiteit voor het beheer van plastic afval. Bezoekers worden aangemoedigd om plastic afvalflessen weg te gooien bij een van de 20 'YOU Turn Drop Points' voor een souvenir of mee te doen aan doe-het-zelf-upcycling-activiteiten, zoals het veranderen van plastic doppen in een sleutelhanger en flesopener, of het kopen van upcycling-producten zoals overhemden met bloemenprint die zijn gemaakt van plastic afval.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.