Thalang-huis overspoeld door brand, oudere bewoner ontsnapt ongedeerd

THALANG, PHUKET – Een verwoestende brand raasde dinsdagavond door een plaatselijke woning in Sri Soonthorn, waardoor het pand in puin lag en de autoriteiten de oorzaak onderzochten.

De brand werd op dinsdag 9 april rond 30 uur gemeld aan de brandweer van de gemeente Srisoonthorn. Hulpdiensten snelden naar de plek in Baan Manik, waar ze het huis volledig in vlammen opgingen. Ondanks de intensiteit van de brand slaagden de teams erin de brand na een zware inspanning van 9 minuten te blussen.

De huiseigenaar, de heer Moonma Sauyson, 71 jaar oud, vertelde aan de Phuket Express de momenten voorafgaand aan het inferno. Hij beschreef het detecteren van een brandlucht, vergezeld van geluiden die deden denken aan vuurwerk, gevolgd door de aanblik van rook en vlammen aan de voorkant van zijn huis. De heer Sauyson probeerde de brand te bestrijden in afwachting van de komst van brandweerlieden.

De autoriteiten vermoeden dat een elektrische kortsluiting de voorlopige oorzaak van de brand is. De Forensische Politie doet uitgebreid onderzoek om de definitieve oorzaak vast te stellen. Ondertussen worden er onderzoeken uitgevoerd om de volledige omvang van de door het incident opgelopen schade vast te stellen.

De gemeenschap heeft zich naar verluidt achter de heer Sauyson geschaard en steun geboden terwijl hij de nasleep van deze onverwachte tragedie doormaakt.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.