Thaise Meteorologische Afdeling waarschuwt voor hittegolf en zomerstormen in Opper-Thailand

Nationaal—

Op 9 april 2024 maakte de Thaise Meteorologische Afdeling (TMD) bekend dat er momenteel tot 11 april 2024 een hittegolf plaatsvindt in het bovenste deel van Thailand. Een koude luchtmassa uit China zou neerdalen om het noordoosten van Thailand en de Zuid-Chinese Zee te bestrijken. , aldus de TMD.

Ondertussen zou het bovenste deel van Thailand in het algemeen te maken krijgen met heet tot verzengend weer. Bovendien zouden er van 9 tot 11 april westelijke windgolven door Myanmar en het noorden van Thailand gaan.

Dit weerpatroon zou resulteren in een zomerstorm in de bovenste delen van Thailand, gekenmerkt door onweersbuien, sterke windstoten en plaatselijke hagelbuien. In sommige gebieden kunnen blikseminslagen voorkomen.

De impact zou aanvankelijk voelbaar zijn in de noordoostelijke regio, terwijl andere regio's de late effecten zouden ondervinden.

Burgers in deze gebieden werden geadviseerd voorzichtig te zijn met het gevaar van zomerstormen. Burgers moeten vermijden om buiten te zijn, onder grote bomen, in zwakke en niet-stevige structuren gebouwen.

Wat de landbouwers betreft, werd hen ook geadviseerd om zich voor te bereiden en voorzorgsmaatregelen te nemen om hun landbouwproducten en vee te beschermen tegen mogelijke schade.

Luchtverontreiniging PM 2.5: In de noordelijke, noordoostelijke en centrale regio's was er een matige tot hoge ophoping van stofdeeltjes en rook als gevolg van de zwakke heersende wind in die gebieden.

Gelukkig, Nu Songkran in heel Thailand begint, zou koud water uit watergevechten de mensen in veel gebieden helpen afkoelen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.