De Thaise regering wil Koh Samui tot de top 10 van meest aantrekkelijke eilanden ter wereld verheffen

Nationaal—

Op 8 april 2024 maakte mevrouw Sudawan Wangsuphakijkosol, de Thaise minister van Toerisme en Sport, publiekelijk een Thais overheidsbeleid bekend om Koh Samui tot een van de 10 meest aantrekkelijke eilanden ter wereld te maken.

Onlangs heeft de Thaise premier Srettha Thavisin Koh Samui en Surat Thani geïnspecteerd en met de lokale bevolking gesproken over toerisme en de economie.
Srettha wilde dat Koh Samui in de top 10 van de meest aantrekkelijke eilanden ter wereld zou komen te staan. De minister van Toerisme en Sport, voorzitter van de Koh Samui Tourism Promotion Association, en de Tourism Authority of Thailand (TAT) zouden integreren om hun lokale identiteit, inclusief delicatesse en de manier van leven, onder de aandacht te brengen, aldus Sudawan.
Hoewel het huidige toerisme op Koh Samui net als in de periode vóór COVID-19 weer normaal was, hadden lokale ondernemers zoals masseuses en andere specialiteiten een tekort. Sudawan verklaarde dat het huidige aantal gespecialiseerde werknemers was teruggebracht van 120,000 naar 50,000 personen in vergelijking met de periode vóór covid 19.
De lokale ondernemers uit het toerisme hebben een verzoekschrift ingediend bij het ministerie van Toerisme en Sport om loopbaantrainingsprogramma's te organiseren om tegemoet te komen aan de vraag van de toeristische sector, wat consistent was met het beleid van het ministerie om toeristisch personeel te ontwikkelen, aldus Sudawan.
Bovendien zou Srettha het Cruise Terminal-project ter beraadslaging voorleggen aan een Thaise kabinetsvergadering in 2024, omdat dit het aantal kwaliteitstoeristen zou doen stijgen. De voorgestelde cruisenavigatieroute zou via de Golf van Thailand van Singapore naar Hong Kong lopen en de cruises zouden aanmeren in Koh Samui in Surat Thani en de haven van Laem Chabang in Chonburi.
Voor de Andamanen was het Thaise Ministerie van Transport van plan om cruiseterminals te vestigen in Phuket en Krabi, aldus Sudawan.
Volgens Sudawan lieten de statistieken zien dat grote cruiseschepen en toeristen Thailand bezochten van 1 januari tot 7 april 2024 met in totaal 100 reizen en 214,097 individuen. De haven van Phuket had het record voor de meeste aankomsten van passagiers, gevolgd door respectievelijk Chonburi en Surat Thani.

Pattaya heeft lang gedebatteerd over een eigen terminal voor cruiseschepen op de Bali Hai Pier, merkt The Pattaya News op, maar is nog lang niet in de buurt van een afgerond project of zal op enig moment in de nabije toekomst debuteren, waarbij de bouw in 2026 op zijn vroegst zou beginnen. We hebben hier meer over dit voorstel besproken.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.