Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: hardhandig optreden tegen buitenlanders die Thais gebruiken als genomineerde bedrijfseigenaars, en meer 

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 1 april tot en met 7 april 2024.

  1. De gemeente Patong organiseert van 2024 tot 12 april op Patong Beach het Songkran Water Music Festival on the Beach 14-evenementen met watergevechten.

Er zullen drie dagen lang watergevechten plaatsvinden door de gemeente Patong.

2. Buitenlandse passagier probeert mesaanval op taxichauffeur in Phuket-VIDEO.

Een Portugese vrouw werd gearresteerd nadat ze op een virale video was betrapt terwijl ze een mes droeg en naar verluidt dreigde een vrouwelijke taxichauffeur in een hotel in Rawai aan te vallen.

De verdachte heeft niet met de pers gesproken.

3. Een mannelijke buitenlandse toerist wordt aangeklaagd nadat hij naar verluidt een taxichauffeur in Phuket had aangevallen. Het incident gebeurde toen de taxichauffeur de toerist verzocht niet te roken in het voertuig.

Op de beelden die HIER te zien zijn, is te zien hoe de buitenlander de taxichauffeur met geweld uit de taxi in Thalang duwt.

Ook deze verdachte heeft niet met de pers gesproken.

4. Het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) heeft invallen gedaan bij 17 bedrijven in Phuket, omdat er vermoedens bestonden dat Thaise staatsburgers hebben opgetreden als illegale genomineerden voor Russische personen die ervan worden verdacht de echte ondernemers te zijn.

Bij een recente operatie heeft de politie van Regio 8 een inval gedaan in een restaurant in Cherng Talay. Het etablissement, bekend als OCTOPUS Restaurant, staat in het middelpunt van de belangstelling vanwege de aanzienlijke inkomsten – ongeveer 80 miljoen baht.

Het harde optreden tegen buitenlanders die Thais gebruiken als illegale kandidaten om bedrijven in Phuket te runnen, gaat door.

5. Politie van Chalong arresteert mannelijke Duitse overstayer na bijlbedreiging in Rawai – VIDEO

In een dramatische gang van zaken arresteerde de politie van Chalong een mannelijke Duitse staatsburger die zijn visum ruim 500 dagen had overschreden. Het incident vond plaats in de rustige wijk Soi Naya in Rawai.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.