Essentiële tips voor een veilig en vreugdevol Songkran-festival

PERSBERICHT:

Naarmate het Songkran-festival nadert, groeit de opwinding onder zowel Thaise als internationale feestgangers, die graag willen duiken in de viering van het traditionele Thaise Nieuwjaar. Het festival, bekend om zijn gekke watergevechten en culturele betekenis, trekt menigten die graag willen deelnemen aan de festiviteiten, die ook samenvallen met een periode waarin velen naar hun geboortestad reizen. Om een ​​veilige en plezierige Songkran te garanderen, hebben experts een lijst met essentiële tips samengesteld.

Reizigers wordt geadviseerd om hun routes zorgvuldig te plannen, rekening houdend met de wegomstandigheden en mogelijke verkeersopstoppingen, om een ​​vlotte reis te garanderen. Voldoende rust is van cruciaal belang voor automobilisten om ongelukken veroorzaakt door vermoeidheid te voorkomen. Een paraatheidskit met generieke medicijnen voor veelvoorkomende kwalen wordt aanbevolen, naast een grondige voertuigcontrole waarbij de nadruk ligt op essentiële zaken zoals de accu, banden, verlichting, remmen en radiateur. Het bijhouden van een lijst met noodnummers, waaronder die van de politie, de toeristenpolitie, de verkeershotline en de medische hulpdiensten, is ook van cruciaal belang voor het aanpakken van onverwachte situaties. Het afsluiten van een ongevallenverzekering kan ook gemoedsrust bieden voor het onvoorziene.

De watergevechten van Songkran zijn een hoogtepunt, maar vereisen voorzichtigheid om gezondheidsproblemen te voorkomen. Deelnemers worden aangespoord om gehydrateerd te blijven, beschermende kleding te dragen zoals hoeden en zonnebrillen, en zonnebrandcrème aan te brengen ter bescherming tegen de zon. Deskundigen stellen voor om het heetste deel van de dag te vermijden voor wateractiviteiten en om de consumptie van alcohol en het gebruik van ijs in watergevechten te ontmoedigen om de gezondheidsrisico’s te minimaliseren. Na de viering is het belangrijk om snel te baden en droge kleding aan te trekken, en goed geventileerde ruimtes te zoeken om te ontspannen en te recupereren.

Voor degenen die zich tijdens de festiviteiten bijzonder zorgen maken over de gezondheid van hun huid, kan het aanbrengen van zonnebrandcrème om de twee uur en het kiezen van beschermende kleding het risico op zonnebrand en huidbeschadiging aanzienlijk verminderen. Het is raadzaam om te spelen in gebieden met schoon water en om onveilige materialen zoals bepaalde soorten krijt te vermijden. Bij zonnebrand kan aloë vera-gel verzachtende verlichting bieden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.