Thailand maakt zich op voor een verlengd drie weken durend Songkran-festival, met verwachte inkomsten die tientallen miljarden baht bereiken

PERSBERICHT:

Thailand maakt zich dit jaar op voor een uitgebreid Songkran-festival van drie weken, met verwachte inkomsten die tientallen miljarden baht zullen bereiken. Dankzij de erkenning door UNESCO van Songkran als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid, zijn er van 1 tot 21 april festiviteiten gepland op belangrijke bestemmingen zoals Bangkok, Chiang Mai, Phuket en Pattaya.

Het optimisme is groot voor een toename van het aantal bezoekers aan Chiang Mai, aangewakkerd door een agressieve promotiecampagne. De stad bereidt zich voor op een langere festivalperiode dan normaal, met de hoop dat de hotelboekingspercentages tussen 65 en 70 april 12-16% zullen bedragen en een gemiddelde bezettingsgraad van 55-60% voor de hele maand.

Pattaya kijkt ook uit naar zijn unieke “Wan Lai”-festival, dat op 19 april begint. Het festival zal culturele tradities samenvoegen met modern entertainment, met beloften van watergevechten, DJ-optredens en live bands. Om de veiligheid van toeristen te garanderen, zijn er uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen en zijn de hotelboekingen aanzienlijk toegenomen, vooral van Chinese bezoekers.

Khao San Road in Bangkok verwacht van 100,000 tot 13 april ongeveer 15 bezoekers voor de Songkran-festiviteiten, waardoor de evenementen tot 9 uur kunnen doorgaan. Verantwoordelijke overheidseenheden hebben de opdracht gekregen om het uitgebreide festival te blijven promoten om internationale toeristen aan te trekken en zich te houden aan transparante communicatie over het evenementenschema.

In Phuket zullen het “Songkran Water Music Festival on the Beach 2024” en andere culturele evenementen naar verwachting tientallen toeristen trekken, waarbij de hotelboekingen al bijna 80% van de capaciteit bereiken. De eilandprovincie verwacht ruim 264,350 bezoekers te verwelkomen, wat ongeveer 7.04 miljard baht aan inkomsten zal genereren.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) schat dat het komende Songkran-festival een landelijke omzet van 52.5 miljard baht zal genereren, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de cijfers van vorig jaar. De centrale administratie is gericht op het verbeteren van de informatieverspreiding om ervoor te zorgen dat bezoekers nauwkeurige details ontvangen over de landelijke vieringen van dit festival en om de algehele ervaring voor alle deelnemers te verbeteren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.