Zuid-Thaise gerecht “Kaeng Tai Pla” door TasteAtlas uitgeroepen tot “slechtst beoordeelde voedsel ter wereld”.

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin sprak zich onlangs uit ter verdediging van het traditionele Zuid-Thaise gerecht “Kaeng Tai Pla”, nadat het door TasteAtlas werd uitgeroepen tot het “slechtst beoordeelde voedsel ter wereld”.

Srettha benadrukte de subjectieve aard van voedselvoorkeuren en merkte op dat hoewel sommigen misschien niet de voorkeur geven aan de intens pittige smaak van het gerecht, het een geliefd onderdeel van de Thaise keuken blijft, waarbij hij de plaats ervan onder zijn persoonlijke favoriete gerechten opmerkte.

De inspanningen van de regering om Thais eten wereldwijd te promoten hebben ertoe geleid dat veel gerechten, waaronder Massaman Curry en Pad Thai-noedels, ondanks de controversiële beoordeling ook internationale bekendheid hebben gekregen.

Kaeng Tai Pla, bekend om zijn krachtige kruidenmix en de toevoeging van visingewanden, kreeg te maken met kritiek op de TasteAtlas-website, wat leidde tot een stijging van de hashtag “Save Kaeng Tai Pla” onder Thaise gebruikers van sociale media. Ondanks dat het gerecht verdeeldheid zaait, wordt het gerecht in Thailand gevierd vanwege zijn complexe smaken, met onder meer een rijke mix van chili, kurkuma en citroengras.

Ondanks het controversiële karakter heeft de TasteAtlas-rating sindsdien een positieve impact gehad op lokale bedrijven. Restauranteigenaren in het hele Zuiden hebben een merkbare stijging van het aantal Kaeng Tai Pla-bestellingen waargenomen in de nasleep van de controversiële vermelding op de lijst. Deze golf van nieuwsgierigheid bevestigt de blijvende populariteit van het gerecht in Thailand en betwist het idee van een universele standaard in smaakvoorkeuren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.