Eerste minister leidt inspectietour op Koh Samui

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin leidt vandaag (7 april) een inspectietour in het district Koh Samui, in de provincie Surat Thani, nadat hij zou deelnemen aan een reeks bijeenkomsten en openbare bijeenkomsten met lokale functionarissen en tientallen inwoners.

De agenda van de dag begint met een live-uitzending om 10 uur, waarbij de premier toezicht zal houden op de voortgang van het grote bouwproject voor de cruiseterminal in Laem Hin Khom. De ontwikkeling maakt deel uit van een bredere strategie om de toeristische infrastructuur te verbeteren en de economische groei in Surat Thani en de zuidelijke regio te ondersteunen.

Om 11 uur verschuift de focus naar milieubeheer met een inspectie van de afvalbeheeroplossingen die zijn geïmplementeerd in een verbrandingsinstallatie in Samui. De reis is gewijd aan het aanpakken van milieu-uitdagingen en het verbeteren van de levenskwaliteit van bewoners in nabijgelegen gemeenschappen.

Voortzetting van de activiteiten van de dag, om 1 uur, zal Srettha een durian-plantage bezoeken die wordt beheerd door Chainarong Thongsuk om landbouwinnovatie en steun voor lokale boeren te bespreken, wat bijdraagt ​​aan de duurzaamheid van de landbouwsector.

De tour wordt om 2 uur afgesloten met een live-evenement, waarbij Srettha gemeenschapsleden zal ontmoeten, een OTOP-producttentoonstelling zal bezoeken en een uitgebreide bijeenkomst zal leiden op het gemeentehuis van Koh Samui. Er wordt ook een bijeenkomst ter plaatse gehouden om de toekomstige ontwikkelingsplannen van Surat Thani te bespreken en vooruit te helpen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.


Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.