Premier voerde een inspectietour uit op Koh Samui, waarbij de nadruk lag op de ontwikkeling van de infrastructuur

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft vandaag (7 april) samen met belangrijke overheidsfunctionarissen een inspectietour uitgevoerd in Koh Samui, Surat Thani, waarbij de nadruk lag op de ontwikkeling van de infrastructuur en het aanpakken van lokale problemen. Het middelpunt van het bezoek was de inspectie van de lopende bouw van de grote cruiseterminal in Laem Hin Khom, die belooft het toerisme te versterken en grote cruiseschepen te huisvesten, waardoor de connectiviteit en de economische vooruitzichten van het eiland worden verbeterd.

In een poging om de lokale infrastructuur te verbeteren, stelde de premier de toevoeging van een watervliegtuigluchthaven voor om de bereikbaarheid van Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan verder te verbeteren, waarbij hij uitgebreide steun beloofde om deze projecten te verwezenlijken. Verwacht wordt dat deze ontwikkelingen zullen dienen als een transformerend geschenk voor de bewoners van het eiland, waardoor het toerisme zal worden gestimuleerd en nieuwe economische kansen zullen worden geboden.

De inspectie benadrukte het potentieel van de cruiseterminal om het aantal toeristen te vergroten, met faciliteiten die zijn ontworpen om jaarlijks tot 180,000 bezoekers te verwelkomen. Het ambitieuze project zal het toeristische landschap van Koh Samui opnieuw definiëren, met een verwachte omzet van meer dan 8.5 miljard baht over 30 jaar, wat een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het eiland markeert.

Om een ​​ander cruciaal probleem aan te pakken, zat Srettha een discussie ter plaatse voor over kwesties op het gebied van afvalbeheer in het gebied, waarbij de nadruk lag op de directe uitdaging van het omgaan met 150,000 ton achterstallig afval. Met plannen om de capaciteit van lokale afvalbeheerfaciliteiten te vergroten, sprak de premier zijn engagement uit voor duurzame milieupraktijken om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften op het gebied van afvalbeheer te midden van de toenemende toeristenaantallen.

Srettha nam eerder de tijd om een ​​durianboerderij te bezoeken die werd beheerd door Chainarong Thongsuk. De reis richtte zich op de vooruitgang in de landbouw en het versterken van het ondersteuningsnetwerk voor lokale boeren, met als doel de veerkracht en duurzaamheid van het landbouwdomein van het eiland te vergroten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.