Minister Presence geeft details over de strijd tegen cybercriminaliteit en technologie-initiatieven

PERSBERICHT:

Tijdens het algemene nee-stemdebat, geïnitieerd door de oppositie, uitte Prasert Jantararuangtong, minister van Digitale Economie en Samenleving, de zorgen over de toewijding van de regering aan de bestrijding van corruptie en cybercriminaliteit.

Hij benadrukte het succes van de regering bij het sluiten van meer dan 30,000 gokwebsites en het deactiveren van meer dan 700,000 niet-geregistreerde simkaarten.

Minister Prasert besprak nationale acties en samenwerkingen op ASEAN-niveau om cybercriminaliteit te bestrijden, waaronder het initiatief voor een ASEAN-taskforce gericht op het voorkomen van onlinemediafraude. Dit initiatief heeft steun gekregen van grote platforms zoals Facebook en TikTok.

Bovendien onderstreepte de minister de rol van technologie bij het verbeteren van het leven van burgers, waarbij hij wees op de implementatie van één enkele identiteitskaart voor medische behandelingen en het Cloud ID-project. Het Cloud ID-project, dat dit jaar wordt afgerond, heeft tot doel gezondheidsgegevens en andere publieke voordelen te koppelen en zo de dienstverlening te verbeteren.

Het debat ging ook over het werk van de Nationale Omroep- en Telecommunicatiecommissie en de noodzaak van juridische hervormingen om opkomende uitdagingen aan te pakken.

Minister Prasert sprak de openheid van de regering uit voor suggesties van de oppositie, waarbij hij streefde naar het grootste voordeel voor het publiek. Dit standpunt toont de inzet van de regering om uitdagingen aan te pakken en technologie in te zetten voor maatschappelijke vooruitgang.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.