9 miljoen internationale toeristen bezoeken Thailand in het eerste kwartaal van 1, zegt het Thaise Ministerie van Toerisme, China Number One

nationaal —

Het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport meldde op 2 april 2024 dat Thailand in het eerste kwartaal van 9.37 2024 miljoen buitenlandse toeristen verwelkomde, een stijging van 44% ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

Volgens minister Sudawan Wangsuphakijkosol hebben deze toeristen Thailand geholpen meer dan 454 miljard baht aan toeristische inkomsten te genereren.

De top vijf van nationaliteiten van toeristen die Thailand in het eerste kwartaal van 1 bezochten, waren China (2024 mensen), Maleisië (1,756,337), Rusland (1,168,574), Zuid-Korea (622,813) en India (558,873).

Mevrouw Sudawan benadrukte dat het aantal Europese en Oceanische toeristen, vooral uit het Verenigd Koninkrijk, de afgelopen week aanzienlijk is toegenomen als gevolg van de paasvakantie. Deze week ontving Thailand in totaal 644,328 buitenlandse toeristen, een kleine daling van 6,990 of 1.07% ten opzichte van de week ervoor. Dit vertaalt zich in een gemiddelde van 92,047 buitenlandse toeristen die elke dag het land binnenkomen.

Mevrouw Sudawan merkte op dat er een stijging was van respectievelijk 44.08% en 5.03% in de toeristenaankomsten uit het Verenigd Koninkrijk en Maleisië, vergeleken met vorige week. Het aantal toeristen uit India, Rusland en China daalde echter met respectievelijk 15.13%, 8.10% en 5.80%.

Mevrouw Sudawan verwachtte dat het aantal buitenlandse toeristen dat in Thailand aankomt de komende week stabiel zal blijven. Dit is te wijten aan een aantal factoren, zoals een visumvrijstellingsovereenkomst tussen Thailand en China, meer vluchten door luchtvaartmaatschappijen en visumvrijstelling voor toeristen uit India, Taiwan en Kazachstan.

Ondertussen Het populaire Songkran-festival in Thailand staat voor de deur.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.