Thalang Restaurant overvallen: Russen en Thaise genomineerde gearresteerd

Thalang, Phuket:

Bij een recente operatie heeft de politie van Regio 8 een inval gedaan in een restaurant in Cherng Talay. Het etablissement, bekend als OCTOPUS Restaurant, staat in het middelpunt van de belangstelling vanwege de aanzienlijke inkomsten – ongeveer 80 miljoen baht.

Volgens de politie van Regio 8 vond de inval plaats op donderdag 4 april. De autoriteiten hebben tijdens de operatie vier personen aangehouden: mevrouw Punyanuch, een Thaise staatsburger, en drie Russen: de heer. Valadislav, de heer Valerii en de heer Pavel.

Het restaurant was officieel geregistreerd als een bedrijf onder de naam van mevrouw Punyanuch, waarbij zij de meerderheid van de aandelen in handen had. Uit verder onderzoek bleek echter dat mevrouw Punyanuch slechts als kandidaat fungeerde voor de echte Russische eigenaren van het bedrijf, die volgens de politie van Regio 8 de Thaise wet probeerden te omzeilen door een Thai als nep-eigenaar te gebruiken. Mevrouw Punyanuch had niet de bevoegdheid om haar activiteiten te beheren, voegde de politie eraan toe.

De echte eigenaar van het restaurant en het bedrijf is de heer Valadislav, aldus de politie van Regio 8. Alle winsten werden rechtstreeks naar hem doorgesluisd, wat resulteerde in de indrukwekkende omzet van 80 miljoen baht.

De verdachten hebben geen verklaring aan de media afgegeven.

Gerelateerde artikelen:

Het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) heeft invallen gedaan bij 17 bedrijven in Phuket, omdat er vermoedens bestonden dat Thaise staatsburgers hebben opgetreden als illegale genomineerden voor Russische personen die ervan worden verdacht de echte ondernemers te zijn.

De Thaise politie onderzoekt autoverhuurbedrijven in het Thalang-district op mogelijke illegale praktijken. Het onderzoek, geleid door politiecommandant van regio 8, luitenant-kolonel Suraphong Thanomjit, concentreert zich op het vermoeden dat buitenlandse ondernemers Thaise burgers zouden kunnen gebruiken als plaatsvervangers om aan de wettelijke eisen te voldoen.

Het Department of Special Investigation (DSI) deed een inval in een accountants- en advocatenkantoor in Chalong omdat het naar verluidt een illegale netwerkgenomineerde was voor buitenlanders met een totale schadevergoeding van honderd miljoen baht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.