Koninklijke Thaise politie verbetert cybertools om oplichting en online gokken aan te pakken 

PERSBERICHT:

De Royal Thai Police (RTP) heeft het Cyber ​​Crime Investigation Bureau opgedragen geavanceerde tools te gebruiken voor strenge maatregelen tegen websitegerelateerde misdaden.

Dit initiatief is een reactie op het mandaat van premier Srettha Thavisin aan de RTP om oplichters, online gokken en nepnieuwsoperaties van callcenters binnen een periode van dertig dagen aan te pakken.

Politie-generaal Kit-rat Panpetch, de waarnemend RTP-commissaris-generaal, gaf het bevel van de premier door aan het korps en verduidelijkte dat iedereen die medeplichtig wordt bevonden, inclusief overheidspersoneel, juridische stappen zal ondernemen.

Bij vragen over de gevolgen voor ambtenaren als er na dertig dagen geen tastbare vooruitgang wordt waargenomen, noemde de waarnemend politiechef de noodzaak van geduld, omdat de premier gelooft dat de resultaten voor zichzelf zullen spreken voor het publiek.

Met betrekking tot het lopende onderzoek waarbij de plaatsvervangend hoofdcommissaris van politie Surachate Hakparn betrokken is, merkte Kit-rat op dat het onderzoek verloopt volgens wettelijke protocollen, waarbij het proces wordt toevertrouwd aan het oordeel van de opsporingsambtenaren.

De juridische afdeling van de RTP onderzoekt momenteel de details van deze zaak, waarna politie-generaal Kit-rat verdere overwegingen zal maken.

Eerder had de Strafhof een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen politie-generaal Surachate in verband met een zaak over een gokwebsite, nadat hij drie dagvaardingen had gemist. Niettemin gaf de plaatsvervangend hoofd van de nationale politie zich over aan de autoriteiten om de beschuldigingen te behandelen, kort nadat de onderzoekers dinsdag een arrestatiebevel hadden verkregen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.