Politie van Chalong arresteert mannelijke Duitse overstayer na bijlbedreiging in Rawai – VIDEO

Chalong, Phuket-

In een dramatische gang van zaken arresteerde de politie van Chalong een mannelijke Duitse staatsburger die zijn visum ruim 500 dagen had overschreden. Het incident vond plaats in de rustige wijk Soi Naya in Rawai.

Volgens politiechef van Chalong, kolonel Eakkarat Plaiduang, reageerden agenten snel nadat ze meldingen van ongeregeldheden hadden ontvangen. Bij aankomst kwamen ze de buitenlander tegen, die schreeuwde en zich grillig gedroeg. Op de vlucht voor de autoriteiten zocht hij zijn toevlucht in een nabijgelegen huis, waarbij hij zichzelf barricadeerde achter een gesloten deur.

Ondanks hun pogingen om een ​​dialoog aan te gaan, bleef de man niet meewerken. In een verrassende escalatie zwaaide hij met een bijl en bedreigde zowel de politie als iedereen die binnen durfde te komen. Er werden voorwerpen uit het huis geslingerd, waardoor er een gespannen impasse ontstond.

Gelukkig werd de situatie zonder letsel opgelost. De politie slaagde erin de buitenlander te benaderen en hem veilig te bedwingen.

De verdachte, die uitsluitend als Duits staatsburger werd geïdentificeerd, werd onmiddellijk in hechtenis genomen en voor verder onderzoek naar het politiebureau van Chalong vervoerd. Buurtbewoners en het dorpshoofd bevestigden dat de man in het verleden openbare ongeregeldheden veroorzaakte.

Dit incident komt na een reeks voorpaginanieuws over incidenten waarbij buitenlanders en toeristen in Phuket betrokken waren. vooral dit incident waarbij twee Nieuw-Zeelanders ervan worden beschuldigd een Thaise agent te hebben aangevallen.

Bij een ander recent incident een Oostenrijkse toerist zou naar verluidt een Thaise taxichauffeur uit Phuket hebben aangevallen nadat hem was verteld dat hij in de taxi moest stoppen met roken.

Een Portugese vrouw werd ook gearresteerd nadat hij op een virale video was gezien waarin hij een andere taxichauffeur uit Phuket met een mes leek te bedreigen.

Bij één incident dat vooral de Thaise media schokte, een toerist werd ervan beschuldigd een zwangere winkelier te hebben geschopt nadat ze had geweigerd haar schoenen uit te doen.

Dit zijn slechts enkele recente incidenten die ervoor hebben gezorgd dat Thaise functionarissen verdere repressie en inspecties eisen tegen buitenlanders die zich slecht gedragen en de Thaise wetten overtreden. Dit heeft op zijn beurt geleid tot invallen in bedrijven in Phuket waarvan wordt aangenomen dat ze illegaal door buitenlanders worden gerund.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.