Buitenlandse duikers raken naar verluidt de staart van een walvishaai aan in het Mu Ko Surin Nationaal Park, en riskeren juridische stappen

Phang Nga—

Op 3 april 2024 onthulde de heer Atthaphon Charoenchansa, de directeur-generaal van de Thaise Nationale Parken, Dierenbescherming en Plantenbeschermingsafdeling, publiekelijk een geval waarin een groep buitenlandse duikers naar verluidt op 31 maart om XNUMX uur het puntje van de staart van een walvishaai aanraakte. het Mu Ko Surin Nationaal Park, Phang Nga.

Volgens Thaise nationale media ging een groep buitenlanders op 31 maart duiken bij Richelieu Rock, Mu Ko Surin, waarbij ze naar verluidt het puntje van de staart van een walvishaai raakten. Nadat een video viraal ging op de Thaise sociale media, veroorzaakte dit controverse over de vraag of de duikers de walvishaai mochten aanraken, aangezien deze mogelijk directe gevolgen zou kunnen hebben voor het leven in de zee en de natuurlijke hulpbronnen van de oceaan., volgens bezorgde Thaise gebruikers van sociale media.

De heer Athit Khayankit, de hoofdinspecteur van het Mu Ko Surin National Park, meldde het incident aan Atthaphon voor verdere gerechtelijke en bestraffende acties.

De Thaise functionarissen van het nationale park verzamelden video's en foto's als bewijs voor verdere juridische behandeling tegen de overtreders. De groep overtreders heeft naar verluidt hun wangedrag erkend en hun wandaden bekend aan functionarissen van het nationale park maar werden niet publiekelijk geïdentificeerd door relevante functionarissen.

Volgens de Thai Wild Animal Preservation and Protection Act 2019 zijn walvishaaien een beschermd wild dier. De functionarissen van het nationale park stuurden het rapport van het incident en de bekentenis naar Conservation Area Administration Office nr. 5 voor verdere juridische verwerking.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.