Buitenlandse toerist zou taxichauffeur in Phuket mishandelen vanwege rookgeschil

Phuket, 3 april 2024 – Een mannelijke buitenlandse toerist wordt aangeklaagd nadat hij naar verluidt een taxichauffeur in Phuket heeft aangevallen. Het incident gebeurde toen de taxichauffeur de toerist verzocht niet te roken in het voertuig.

De woordenwisseling werd op video vastgelegd en ging sindsdien viraal op sociale media. Op de beelden die HIER te zien zijn, is te zien hoe de buitenlander de taxichauffeur met geweld uit de taxi in Thalang duwt. Hierdoor kwam de taxi per ongeluk in botsing met een andere auto.

Politiechef van Thalang, kolonel Nikorn Choothong, bevestigde het incident, dat plaatsvond aan de hoofdweg Thep Krasattri, ongeveer 30 meter van het politiebureau van Thalang. Alle drie de betrokken personen – de buitenlandse toerist, de taxichauffeur en een andere chauffeur – zijn voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Volgens de niet bij naam genoemde taxichauffeur had hij de 'Oostenrijkse' toerist opgehaald van de internationale luchthaven van Phuket en was hij onderweg naar een hotel in Chalong. Tijdens de reis stak de toerist een sigaret op in de taxi. Toen de chauffeur hem vroeg het te blussen, raakte de toerist geïrriteerd.

In een plotselinge escalatie schoof de toerist van de achterbank naar voren, waarbij hij de nek van de taxichauffeur met zijn handen vasthield. De taxi begon langzaam te rijden en kwam uiteindelijk op een kruispunt in botsing met de voorligger. De noodlijdende taxichauffeur slaagde erin de deur te openen en om hulp te roepen.

Kolonel Nikorn verklaarde dat de toerist nu wordt aangeklaagd voor het veroorzaken van lichamelijk en geestelijk letsel. Specifieke details over de toerist en de taxichauffeur zijn echter niet bekendgemaakt, en er is ook geen sprake van enige verklaring van de toerist.

Dit is de tweede bedreigende incident van een toerist tegen een taxichauffeur in Phuket deze week, zoals we hier meldden.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.