Buitenlandse passagier probeert mesaanval op taxichauffeur in Phuket-VIDEO

Phuket-

In Phuket zou een vrouwelijke buitenlandse passagier met een mes hebben geprobeerd een vrouwelijke taxichauffeur aan te vallen.

Update vanaf de avond van 4 april: De verdachte is inmiddels aangehouden.

Het incident werd vastgelegd in een virale video die eerder deze week op sociale media circuleerde. Volgens de persoon die het filmpje deelde, zette de taxichauffeur de onbekende buitenlandse passagier af in Pa Klok, maar weigerde zij het voertuig te verlaten.

De passagier verzocht aanvankelijk om naar Patong te worden gebracht, maar bij aankomst veranderde ze haar bestemming in Rawai. Toen ze echter de eindhalte bereikten, weigerde ze het taxitarief te betalen. In een wanhopige poging pakte ze een mes uit een nabijgelegen hotel en bedreigde de taxichauffeur.

De taxichauffeur, wier identiteit vanwege haar privacy geheim is gehouden, heeft collega-chauffeurs gewaarschuwd voor zulke onhandelbare passagiers die meerdere bestemmingen opeisen zonder de ritprijs te betalen. Details over de toerist en de chauffeur blijven geheim.

De politie onderzoekt naar verluidt het incident en is op zoek naar de passagier wiens nationaliteit en identiteit betwist zijn en beschreven wordt als zowel Portugees als Oekraïens.

Een ander bedreigend probleem met a Tourist vond deze week ook plaats in Phuket, zoals we hier meldden.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.