108 mensen overleven nadat veerboot in brand vliegt nabij het eiland Koh Tao in Thailand - VIDEO'S

Surat Thani, Thailand – Op donderdag 4 april 2024 vloog een veerboot met 97 Thaise en buitenlandse passagiers, samen met 11 bemanningsleden van de boot, in brand nabij Turtle Island (Koh Tao) in het Koh Pha Ngan-district. Het incident vond plaats tijdens de ochtenduren en leidde tot een snelle reactie van de relevante autoriteiten, reddingswerkers en bootexploitanten.

Het Surat Thani Marine Office ontving om 7 uur een melding van de noodsituatie in het subdistrict Koh Tao. Toen het vuur het schip overspoelde, werden sommige passagiers gedwongen in het water te springen. Gelukkig werden alle 108 personen aan boord met succes gered.

Tijdens de aangrijpende ervaring liepen verschillende passagiers lichte verwondingen en ademhalingsmoeilijkheden op door het inademen van rook. De brand was om 8 uur onder controle, maar niet zonder schade aan sommige voertuigen op de veerboot. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de brand is ontstaan ​​in de machinekamer van de veerboot.

De noodlottige veerboot was de vorige nacht vertrokken vanaf een pier in Surat Thani en vertrok om 11 uur. De veerboot vloog tragisch in brand toen hij 's ochtends zijn bestemming nabij een andere pier naderde.

De autoriteiten onderzoeken de oorzaak van het incident nauwgezet om soortgelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen. De veiligheid en het welzijn van passagiers blijven een topprioriteit voor de maritieme autoriteiten in de regio.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.