Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: het harde optreden tegen buitenlanders die de wetten overtreden gaat door, en meer

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 25 maart tot en met zondag 31 maart 2024.

  1. In Patong werden op maandag 25 maart twee Russische staatsburgers aangehouden wegens vandalisme met spuitlakken.

Getuigen zagen hoe twee mannen een voetpad en een restaurantbord op Phra Baramee Road bekladden met de letters 'HRDSRT' en vervolgens snel het toneel verlieten.

2. Een Iraanse en Indiase man zijn donderdag (28 maart) in Patong gearresteerd wegens rijden onder invloedth).

De twee buitenlanders die bij de controlepost werden gearresteerd, werden alleen geïdentificeerd als de heer Yousefi, 37, Iraans staatsburger, en de heer Nikhil, 35, Indiaas staatsburger.

3. Een videoclip van een Aziatische vrouwelijke toerist die urineerde op de beroemde Bangla Road ging deze week viraal op sociale media.

Getuige van de video en het incident zei naar verluidt dat de vrouwelijke buitenlandse toerist Japans is, maar dat is op het moment van schrijven nog niet bevestigd.

4. Karon – Een dronken Russische man trok de aandacht van de politie van Karon vanwege zijn storende gedrag voor een hotel. De politie arriveerde na een melding op dinsdag 26 maart, vlak voor middernacht, ter plaatse.

De video is sindsdien viraal gegaan op sociale media hier.

5. De Anti Trafficking in Persons Division (ATPD) heeft het afgelopen weekend een inval gedaan in een karaoke-club in het Rassada-subdistrict, Phuket City, waar ze naar verluidt 13- en 14-jarige commercieel seksueel uitgebuite kinderen hebben ontdekt.

De slachtoffers van seksueel kindermisbruik zullen naar speciale hulporganisaties worden gebracht om hen hulp te bieden, aldus de ATPD.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.