Uitgebreide Songkran zal naar verwachting de groei van het toerisme stimuleren

PERSBERICHT:

Het Songkran-festival van 2024, dat dit jaar gedurende een langere periode van 21 dagen in heel Thailand wordt gevierd, zal naar verwachting een aanzienlijke 52.5 miljard baht aan binnenlandse inkomsten uit toerisme opleveren, waarbij de Tourism Authority of Thailand (TAT) de provincies in het Oosten als de top benadrukt. verdieners.

TAT zei dat de twee weken durende viering, van 1 tot 21 april, de inkomsten uit het toerisme zal stimuleren in de nasleep van de stagnerende binnenlandse consumptie, die aanzienlijk zal stijgen ten opzichte van de 13 miljard baht die tijdens de traditionele vijfdaagse viering in 2023 werd verzameld. in het hele land wordt verwacht dat dit percentage 78% zal bereiken, ondersteund door sterke boekingen in kustgebieden in zowel het oosten als het zuiden.

TAT-gouverneur Thapanee Kiatphaibool meldde dat het festival maar liefst 15 miljoen lokale reizen zou kunnen opleveren, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 3.8 miljoen van vorig jaar in dezelfde periode. Er wordt verwacht dat het noordoosten de meeste lokale bezoekers zal trekken, op de voet gevolgd door de centrale regio en het oosten. Niettemin wordt verwacht dat de oostelijke provincies de meeste inkomsten zullen binnenhalen, gevolgd door Bangkok en vervolgens het noorden, terwijl de zuidelijke provincies, die doorgaans de voorkeur genieten van internationale toeristen, naar verwachting 7.7 miljard baht zullen verdienen aan het lokale toerisme.

Dit jaar zet TAT zes bestemmingen voor Songkran-vieringen in de spotlight, waaronder Bangkok en Chiang Mai. Verwacht wordt dat de noordelijke stad de groep zal leiden in het aantrekken van de meerderheid van de lokale toeristen, ondanks de huidige strijd tegen luchtvervuiling.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.