Grote callcenterfraude in Nakhon Si Thammarat

Nakhon Si Thammarat, Thailand – Een belangrijke doorbraak vond plaats toen de autoriteiten in Nakhon Si Thammarat in totaal 55 Chinese en 35 Thaise personen arresteerden. De arrestaties vonden plaats in verband met een grootschalige callcenterzwendel die in de regio plaatsvond.

Het onderzoek

Het Cyber ​​Crime Investigation Bureau ontving cruciale informatie over de illegale activiteiten en coördineerde snel met de lokale wetshandhavers. Deze gezamenlijke inspanning culmineerde in een reeks invallen in het Chawang-district, waarbij meerdere locaties werden getroffen die vermoedelijk bij de zwendel betrokken waren.

De overvallen plaatsen

Tijdens deze operatie vielen de autoriteiten acht specifieke plaatsen binnen:

1. Hotel: Het onderzoek leidde hen naar een hotel waar de verdachten hun frauduleuze operaties zouden uitvoeren.
2. Commerciële gebouwen: Verschillende commerciële gebouwen waren ook het doelwit, vermoedelijk een hub voor de zwendel.
3. Huizen: Er werden woningen doorzocht, waarbij bewijsmateriaal met betrekking tot de criminele activiteiten aan het licht kwam.
4. Magazijn: Een van de locaties waar de invallen plaatsvonden, was mogelijk een magazijn dat mogelijk diende als centraal punt voor de oplichtingsoperaties.

Het Chandee-subdistrict

Een opvallend detail is dat deze beoogde plaatsen zich allemaal in het subdistrict Chandee bevonden, een gebied net buiten de stad Nakhon Si Thammarat. Chandee staat bekend om zijn diverse bevolking, waaronder zowel Thaise als Chinese inwoners, en biedt onderdak aan tal van bedrijven.

In beslag genomen voorwerpen

De autoriteiten hebben tijdens de invallen aanzienlijke inbeslagnames gepleegd:

– Computers: Er zijn in totaal 228 computers in beslag genomen, vermoedelijk gebruikt voor de bedrijfsvoering van het callcenter.
– Mobiele telefoons: er zijn 1,037 mobiele telefoons teruggevonden, die waarschijnlijk cruciaal bewijsmateriaal bevatten.
– Simkaarten: er zijn 521 simkaarten voor mobiele telefoons gevonden, wat de omvang van de operatie aangeeft.
– Bankboeken: er zijn 80 bankboeken in beslag genomen, die mogelijk verband houden met financiële transacties.
– Vuurwapens: er zijn wapens ontdekt, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over de activiteiten van de criminele groep.
– Onbetaalde belastingposten: De verdachten waren tevens in het bezit van zaken die verband hielden met onbetaalde belastingen.

Kosten en juridische implicaties

De gearresteerde personen worden geconfronteerd met een reeks aanklachten, waaronder overtredingen van de immigratiewet en de douanewet, en het feit dat ze deel uitmaken van een clandestiene groep met onwettige bedoelingen. Er loopt een gerechtelijke procedure en de verdachten zullen verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden.

Gemeenschapswaakzaamheid

Deze succesvolle operatie onderstreept het belang van waakzaamheid en samenwerking van de gemeenschap bij het bestrijden van dergelijke oplichting. De autoriteiten moedigen inwoners aan om verdachte activiteiten onmiddellijk te melden, waardoor de veiligheid en beveiliging van de regio wordt gewaarborgd.

Terwijl het onderzoek voortduurt, blijft de nadruk liggen op het ontmantelen van criminele netwerken en het beschermen van het publiek tegen frauduleuze plannen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.