Thaise ฺBOI keurt steun voor internationale festivals goed om het toerisme te stimuleren

PERSBERICHT:

De Board of Investment (BOI) heeft de promotie voor ‘muziek-, sport- en internationale festivalbedrijven’ goedgekeurd om Thailand te positioneren als een mondiale bestemming en toeristisch knooppunt.

Narit Therdsteerasukdi, secretaris-generaal van de Board of Investment (BOI), onthulde dat de promotie tot doel heeft barrières zoals visa en belastingen op evenementenmateriaal te verminderen om toeristen aan te trekken en de economie te stimuleren.

Om in aanmerking te komen voor promotie moet elk evenement een uitgave hebben van niet minder dan 100 miljoen baht, vrijstelling krijgen van invoerrechten voor apparatuur en toegang hebben tot visumfacilitatie en werkvergunningen via een One Stop Service. Dit sluit aan bij de ‘Ignite Thailand’-visie om het land naar een mondiaal niveau te tillen.

Bovendien heeft de BOI de uitbreiding van de Printed Circuit Board (PCB)-activiteiten goedgekeurd om de verschuiving in de productiebasis te ondersteunen door de gepromote activiteiten uit te breiden en het PCB-cluster in Thailand te versterken. Dit zal de elektronicaproductiebasis versterken en de groei onder Thaise ondernemers bevorderen.

Momenteel is Thailand de belangrijkste PCB-productiebasis in de ASEAN, ondersteund door de BOI. Met een groot potentieel om een ​​wereldleider te worden op het gebied van de elektronicaproductie, zullen deze verbeteringen en promoties de economie en industrie in het land aanzienlijk stimuleren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.