Tiener gearresteerd na schotincident in Kathu, Phuket

Kathu, Thailand – Een 17-jarige mannelijke tiener is door de autoriteiten aangehouden nadat hij naar verluidt een schot had afgevuurd op een 16-jarige mannelijke tiener in de stad Kathu. Het incident vond plaats op woensdag 27 maart.

Volgens politierapporten ontving de politie van Kathu om 3 uur een melding van het Patong-ziekenhuis over het incident. De gewonde tiener, wiens naam vanwege zijn leeftijd niet werd vermeld, had een schotwond in zijn arm opgelopen. Hij vertelde de politie dat hij en zijn vrienden op een motorfiets langs de Kathu – Na Koh Road reden toen een pick-up hen naderde. Plotseling werd er in hun richting geschoten.

Ondanks dat hij gewond raakte, besloot de 16-jarige naar huis terug te keren in plaats van onmiddellijk medische hulp te zoeken. Pas toen zijn moeder zijn toestand opmerkte, werd hij voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Het onderzoek vorderde snel toen de autoriteiten camerabeelden van de plaats van het incident bekeken. Binnen dezelfde dag identificeerden ze met succes de verdachte: een 17-jarige mannelijke tiener, naam verborgen omdat hij minderjarig was. Toen ze hem aanhielden, nam de politie een handgemaakt pistool samen met vijf kogels in beslag.

De verdachte beweerde dat de 16-jarige mannelijke tiener hem voorafgaand aan het incident zou hebben bedreigd, wat hem ertoe aanzette de achtervolging in te zetten en het vuur te openen. De politie zet momenteel het onderzoek voort om passende juridische stappen te ondernemen.

Naarmate de zaak zich ontwikkelt, zal het rechtssysteem de gevolgen voor de beschuldigde tiener bepalen. Er wordt verwacht dat het gewonde slachtoffer volledig zal herstellen, maar de emotionele impact van het incident kan nog enige tijd aanhouden.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.