Illegale werknemers in Myanmar gearresteerd op bouwplaatsen in Thalang

Thalang, Phuket-

Op woensdag 27 maart arresteerden de autoriteiten twee illegale Myanmarese arbeiders tijdens inspecties op bouwplaatsen in het subdistrict Sri Soonthorn.

Het provinciale administratieve kantoor van Phuket voerde tussen 9 uur en 00 uur controles uit op vier bouwlocaties in de gebieden Baan Ya en Baan Bang Jo. In totaal werden 154 documenten met betrekking tot arbeidsmigranten beoordeeld.

Onder de twee personen die illegaal werden bevonden, bevond zich een persoon die zonder de juiste toestemming in het land verbleef en een ander die werkte zonder de benodigde vergunningen. Bovendien werd een werkgever geconfronteerd met kosten voor het in dienst nemen van een werknemer zonder een wettelijke werkvergunning. Specifieke details over de werkgever, werknemers en bouwplaatsen zijn echter niet bekendgemaakt door relevante Thalang-functionarissen.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.