Het Thaise parlement keurt de wet op de gelijkheid van huwelijken goed, wat de weg vrijmaakt voor het legale homohuwelijk in Thailand

nationaal —

Het Thaise parlement heeft met een overweldigende meerderheid wetgeving aangenomen die het homohuwelijk legaliseert.

Op woensdag 27 maart 2024 stemde het Huis van Afgevaardigden met 399 stemmen tegen 10 voor de ‘Marriage Equality Bill’, met twee onthoudingen en drie die niet stemden.

De wetgeving, die het Burgerlijk en Handelswetboek wijzigt, staat individuen van alle geslachten toe om te trouwen. Voorheen erkende Thailand alleen het huwelijk tussen mannen en vrouwen. Bovendien heeft de wetgeving ook de wettelijke huwelijksleeftijd verhoogd van 17 naar 18 jaar, en echtgenoten van hetzelfde geslacht erkend als ‘eerstegraadsverwanten’, waardoor hun rechten en plichten worden toegekend die gelijkwaardig zijn aan die van de ouders.

Deze progressieve stap maakt Thailand het eerste Zuidoost-Aziatische land en het derde in Azië dat homohuwelijken erkent. Het markeert ook een aanzienlijke verschuiving in de LGBTQ+-rechten in het land en de bredere regio.

Er zal goedkeuring nodig zijn van de Senaat, die vanwege het overweldigende niveau van goedkeuring over vele partijlijnen geen veto kan uitspreken over het wetsvoorstel, maar wel om wijziging kan verzoeken. Er wordt algemeen verwacht dat ze het wetsvoorstel zullen goedkeuren op basis van verklaringen van de huidige senatoren.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/