Thailand zet zich schrap voor hittegolf te midden van stijgende luchtvervuilingsniveaus 

PERSBERICHT:

De Thaise Meteorologische Afdeling (TMD) heeft inwoners, vooral in de noordelijke delen van Thailand, een waarschuwing gegeven om zich voor te bereiden op een stijging van de temperaturen die naar verwachting van eind maart tot begin april zal plaatsvinden.

Somkuan Tonjan, directeur van de observatiedivisie van TMD, zei dat terwijl de lagere noordoostelijke, centrale en oostelijke regio's van Thailand tot donderdag (28 maart) enige regen zullen ervaren als gevolg van zuidelijke wind, er tussen 30 maart en 3 april een daaropvolgende temperatuurstijging in het noorden wordt verwacht. Deze weersverandering zal waarschijnlijk leiden tot een toename van bepaalde gezondheidsproblemen onder de bevolking.

Daarentegen wordt voorspeld dat de zuidelijke regio van Thailand aanhoudende regen zal ontvangen als gevolg van oostelijke wind, hoewel er in deze periode geen significante winderige omstandigheden worden verwacht.

Naast de milieuproblemen kampen verschillende provincies in het noorden en noordoosten momenteel met gevaarlijke hoeveelheden PM2.5-verontreinigende stoffen. Met name Chiang Mai staat op de vijfde plaats van de slechtste luchtkwaliteit ter wereld, met een luchtkwaliteitsindex van 162 op maandag.

Het Air Pollution Solution Communication Center van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu meldde dat in 26 provincies, voornamelijk in de noordelijke en noordoostelijke gebieden, PM2.5-concentraties zijn waargenomen die de drempel van 37.5 microgram per kubieke meter (μg/m³) overschrijden. Ondertussen heeft de Bangkok Metropolitan Region (BMR) een relatief betere luchtkwaliteit geregistreerd, met PM2.5-niveaus variërend van 16.6 tot 32.8 μg/m³.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.