Thailand staat op de tweede plaats van meest aantrekkelijke investeringslocatie in Azië

PERSBERICHT:

Thailand staat op de tweede plaats als meest aantrekkelijke investeringslocatie onder de opkomende en ontwikkelingslanden in Azië.

Thailand heeft de tweede plaats behaald onder de opkomende en ontwikkelingslanden in Azië, volgens de recente Global Opportunity Index (GOI) 2024 van het Milken Institute.

Het doel van de index is om essentiële informatie te bieden aan beleggers die op zoek zijn naar kansen buiten hun lokale markten. De index is gebaseerd op 100 indicatoren die in vijf categorieën zijn ingedeeld: bedrijfsperceptie, economische grondbeginselen, financiële diensten, institutioneel raamwerk en internationale normen en beleid.

Thailand staat op de 21e plaats in de categorie Business Perception, 22e in Economic Fundamentals, 29e in Financial Services, 51e in Institutional Framework en 68e in International Standards and Policy.

De top vijf van opkomende en ontwikkelingslanden zijn Maleisië, Thailand, China, Indonesië en Vietnam.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.