Thailand stelt compensatie in voor slachtoffers van aanvallen door wilde dieren

PERSBERICHT:

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu heeft nieuwe compensatieregels ingevoerd voor slachtoffers van aanvallen met wilde dieren, als reactie op de toenemende incidenten waarbij apen betrokken zijn in de provincie Lop Buri.

Onder leiding van minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Pol Gen Patcharawat Wongsuwon, schetsen de regels, die vanaf zaterdag 23 maart van kracht zijn, compensaties tot 100,000 baht voor ernstig letsel of overlijden, 50,000 baht voor het verlies van een ledemaat of een oog, en een maximum van 30,000 baht voor andere verwondingen. Bovendien kunnen slachtoffers tijdens hun herstel een dagelijkse uitkering van 300 baht ontvangen, gedurende maximaal 180 dagen.

De maatregel is bedoeld om financiële hulp te bieden aan degenen die getroffen zijn door ontmoetingen met wilde dieren zoals apen, olifanten, gaurs en beren. Het initiatief komt voort uit de groeiende bezorgdheid over agressieve makaken in Lop Buri, waarvan wordt gemeld dat ze zowel de lokale bevolking als toeristen aanvallen, voornamelijk om voedsel te stelen.

Het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation is van plan agressieve apen uit de stedelijke gebieden van Lop Buri te verplaatsen naar aangewezen verblijven in de provincie en het nabijgelegen Nakhon Nayok, waarbij wordt opgemerkt dat voedselschaarste tijdens het hete seizoen vaak hun agressieve gedrag veroorzaakt.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.