Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: 98 visa ingetrokken in vijf maanden, en meer

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 18 maart tot en met zondag 24 maart 2024.

  1. Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een Tadzjiekse man die Thailand al heeft verlaten met het oog op moord, nadat een Russische man dood werd aangetroffen op een cannabisboerderij in Chalong.

Er is ook een INTERPOL Red alert afgegeven voor de verdachte. Er wordt gespeculeerd dat de moord het gevolg is van een zakelijk geschil waarbij de cannabisboerderij betrokken was, zegt de politie van Phuket.

2. Generaal Surachet Hakparn, de Thaise plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, heeft bevolen de visa in te trekken van twee Nieuw-Zeelandse mannen die betrokken zijn bij een virale vermeende aanval op een Thaise politieagent en hen op de zwarte lijst van Thailand te plaatsen.

De twee mannen zouden ook hebben geprobeerd de politie om te kopen toen ze werden gearresteerd.

3. De afgelopen vijf maanden zijn in Phuket minstens 98 visa ingetrokken en 614 buitenlanders gearresteerd.

Het strenge optreden begon daarna een viraal vermeend trapincident waarbij een Zwitserse expat betrokken was in Pa Klok en is daarna doorgegaan twee Nieuw-Zeelandse mannen waren betrokken bij een virale vermeende aanval op een Thaise politieagent in Chalong.

4. Een Britse man werd in Karon gearresteerd omdat hij naar verluidt cocaïne had verkocht en methamfetamine en crystal methamfetamine had gebruikt.

De heer David werd naar het politiebureau van Karon gebracht waar hij werd aangeklaagd wegens illegaal bezit van cocaïne met de bedoeling om crystal methamfetamine en methamfetaminepillen te verkopen en te gebruiken.

5. Een Egyptische man viel een taxichauffeur aan en beschadigde zijn taxiauto in Cherng Talay.

De Egyptische man werd voor een geestelijk gezondheidsonderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.