Schutter gearresteerd in Phuket nadat hij naar verluidt twee mensen had vermoord

Phuket-

Als belangrijke doorbraak arresteerde het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) op zondag 24 maart 2024 een voortvluchtige schutter in Phuket. De verdachte, geïdentificeerd als de 32-jarige Thanya 'Bom', werd vastgehouden in een warenhuis in Wichit, Phuket-stad.

Thanya was op de vlucht na een bevel uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Surat Thani op 23 maart 2024, zegt de politie van Phuket. Hij wordt geconfronteerd met ernstige beschuldigingen, waaronder moord, illegaal bezit van vuurwapens en munitie, en het zonder toestemming in het openbaar dragen van een wapen.

De arrestatie vloeit voort uit een incident op 22 maart 2024, toen de Don Sak-politie in Surat Thani werd gewaarschuwd voor een fatale schietpartij op ongeveer 200 meter van hun station. De zaak, die verband hield met een vermeend geschil over illegale drugshandel, wees Thanya als de dader aan, zegt de politie. Thanya was met name eerder betrokken bij de moord in 2022 op een prominente zakenvrouw in Surat Thani en was tijdens het proces op borgtocht vrijgelaten.

Na een tip volgde de politie Thanya's ontsnapping naar Phuket, wat leidde tot zijn arrestatie. Hij is sindsdien overgebracht naar het politiebureau van Don Sak, waar hij naar verluidt alle aanklachten tegen hem heeft ontkend. Het onderzoek gaat door terwijl de autoriteiten dieper ingaan op de vermeende criminele activiteiten van Thanya.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.