Regering gaat slachtoffers van zuidelijke brandstichtingen helpen

PERSBERICHT:

De regering heeft steun en financiële hulp toegezegd aan de slachtoffers van een reeks brandstichtingen die afgelopen vrijdag (23 maart) vier zuidelijke provincies aanvielen, en riep de Koninklijke Thaise Politie op om een ​​grondig onderzoek in te stellen en ervoor te zorgen dat de getroffen personen schadevergoeding ontvangen.

In een poging het geweld aan te pakken, voerde premier Srettha Thavisin dit weekend gesprekken met de Maleisische premier Anwar Ibrahim, waarbij hij de rol van Maleisië erkende bij het bemiddelen in vredesbesprekingen met zuidelijke opstandelingen.

De aanvallen, die op gecoördineerde wijze op 44 locaties werden uitgevoerd, worden beschouwd als een machtsdemonstratie te midden van de waargenomen veiligheidsversoepelingen in de zuidelijke regio van Thailand. Het geweld verstoorde de vrede tijdens de Ramadan, eiste het leven op van een vrouw uit Myanmar in Pattani en leidde tot de ontdekking van een explosief bij een benzinestation, dat met succes werd geneutraliseerd door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD).

Vice-gouverneur van Yala, Anan Bunsamran, heeft de oprichting aangekondigd van een gezamenlijk compensatiecentrum om de schade te evalueren en de getroffen bewoners te helpen, hoewel de tijdlijn voor dit proces onduidelijk blijft. Ter ondersteuning van de herstelinspanningen heeft de Thai Health Promotion Foundation (ThaiHealth) aanvullende financiering van de Wereldbank veiliggesteld, gericht op het bieden van voortdurende hulp aan de gemeenschappen in het uiterste zuiden van Thailand.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.