Topagenten van Thailand tijdelijk overgebracht naar het kantoor van premiers tijdens gokonderzoek

Nationaal—

Op 11 maart 00 om 20 uur ontbood de Thaise premier Srettha Thavisin Pol. Generaal Torsak Sukvimol, de commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise Politie, en Pol. Generaal Surachet Hakparn, plaatsvervangend hoofd van de nationale politie van het Government House of Thailand, om het conflict tussen de twee partijen op te helderen.

Na een ontmoeting met de Thaise premier, Pol. Generaal Torsak en Pol. Generaal Surachet hield een persconferentie bij de Koninklijke Thaise Politie over het vermeende conflict tussen de twee, dat misleidend was voor het publiek.

De zaak van het online goknetwerk waarbij Pol. Generaal Surachet en andere hoge officieren werden overgedragen aan het Bureau van de Nationale Anticorruptiecommissie voor verdere juridische behandeling, zei Pol. Generaal Torsak.

Pol. Generaal Torsak verklaarde publiekelijk dat hij nooit de bedoeling had gehad Pol te dwarsbomen. Generaal Surachet en er was geen reden om dat te doen. Pol. Generaal Torsak heeft naar verluidt zijn bezorgdheid geuit over het conflict dat op sociale media circuleerde. Er waren nog maar 194 dagen van zijn dienst over en hij wilde de resterende dagen zijn beste plicht doen.

Om het conflict te beëindigen, heeft Pol. Generaal Torsak belde naar verluidt Pol. Generaal Surachet zal vandaag (20 maart) een ontmoeting hebben met Srettha om de kwestie te bespreken.
Pol. Generaal Surachet verklaarde publiekelijk dat hij zijn juridische stappen in alle gerelateerde politiezaken, zoals het politieteam zoekt Pol. De residentie van generaal Surachet op 25 september 2023.

Hij zou alle zaken waarbij de politie betrokken was, laten vallen omdat hij niet bekritiseerd wilde worden door de Thaise premier en het publiek, merkte Pol op. Generaal Surachet.
Pol. Generaal Surachet benadrukte dat de persconferentie van vandaag geen drama was om het publiek te misleiden.

Om 2 uur maakte Srettha publiekelijk aan de Thaise nationale media bekend dat met betrekking tot de ontmoeting met Pol. Generaal Surachet en Pol. Generaal Torsak kregen zij de opdracht om hun taak tijdelijk gedurende 30 dagen uit te voeren op het kantoor van de premier. Pol. Generaal Kittirat Phanphet, de plaatsvervangend politiecommandant, werd aangesteld als waarnemend commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise Politie.

Srettha verklaarde dat de tijdelijke overplaatsing niet bedoeld was om Pol te straffen. Generaal Surachet en Pol. Generaal Torsak, aangezien alles volgens verplichte procedures was gedaan en hun salarissen nog steeds hetzelfde waren, omdat ze nog steeds onschuldig waren tenzij schuldig bewezen door een rechtbank volgens de Thaise wet.

Er werd een onderzoekscommissie aangesteld om alle conflicten tussen Pol. Generaal Surachet en Pol. Generaal Torsak moet de negatieve beelden aan het publiek duidelijk maken, zei Srettha.

Lees het vorige verhaal over Surachet Hakparn, plaatsvervangend hoofd van de politie, waarin zijn juridische team de vermeende betrokkenheid bij online goknetwerken weerlegt.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.