Verdachte gearresteerd nadat hij een tuinman doodstak in Wichit

Phuket-

In Wichit werd in Patong een 55-jarige mannelijke verdachte aangehouden na een fatale woordenwisseling die resulteerde in de dood van een 49-jarige man door een steekpartij.

Volgens de politie van Wichit, zoals gerapporteerd door de Phuket Express, vond het incident plaats op dinsdag 19 maart in een werkkamp in Soi Thep Anusorn, Wichit. Het slachtoffer, de heer Boonkamplan Boonchoo, een 49-jarige inwoner van Sisaket, bezweek aan steekwonden. Na het incident is de verdachte er vandoor gegaan.

De provinciale rechtbank van Phuket vaardigde een arrestatiebevel uit voor de verdachte, geïdentificeerd als de heer Issara Khunpoechai, 55. De heer Issara, die nu wordt beschuldigd van moord, werd op donderdag 21 maart gearresteerd langs de 50 Years Hill Road in Patong.

De heer Issara bekende tegenover de autoriteiten dat hij op de dag van het incident samen met de heer Boonkampplan alcohol had gedronken. Er volgde een ruzie, die uitmondde in een fysieke confrontatie. De heer Issara gaf toe dat hij de heer Boonkamplan twee keer had geslagen met een whiskyfles, waardoor de heer Boonkamplan op de grond viel. In het heetst van de strijd gebruikte meneer Issara de gebroken glazen fles om een ​​fatale steekwond in de nek van meneer Boonkamplan toe te brengen.

In Thailand kunnen de straffen voor moord streng zijn. Volgens de Thaise wet kan iedereen die een moord pleegt de doodstraf of een gevangenisstraf van vijftien tot twintig jaar riskeren. De doodstraf wordt uitgevoerd door middel van een dodelijke injectie.

Het is echter belangrijk op te merken dat de daadwerkelijke straf kan variëren, afhankelijk van de omstandigheden van het misdrijf en het oordeel van de rechtbank. Factoren zoals voorbedachten rade, wreedheid of de status van het slachtoffer kunnen de ernst van de straf beïnvloeden.

In het geval van de heer Issara Khunpoechai kan hij, als hij wordt veroordeeld, mogelijk met deze straffen te maken krijgen, afhankelijk van de bevindingen en beslissingen van het gerechtelijk proces.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.