Onderzoek naar buitenlanders die Thaise genomineerden gebruiken om bedrijven te runnen gaat door in Phuket

Phuket -

In Phuket doet de Thaise politie onderzoek naar autoverhuurbedrijven in het Thalang-district op mogelijke illegale praktijken. Het onderzoek, geleid door politiecommandant van regio 8, luitenant-kolonel Suraphong Thanomjit, concentreert zich op het vermoeden dat buitenlandse ondernemers Thaise burgers zouden kunnen gebruiken als plaatsvervangers om aan de wettelijke eisen te voldoen.

Op 19 maart onderzochten functionarissen verschillende autoverhuurbedrijven in het subdistrict Sri Soonthorn in Thalang, waar wordt aangenomen dat buitenlanders, die zich voordoen als toeristen, bedrijven hebben opgericht met Thaise staatsburgers als nominale aandeelhouders. Er wordt aangenomen dat deze bedrijven later aandelen hebben overgedragen aan buitenlandse eigenaren en niet-Thaise werknemers illegaal in dienst hebben genomen.

De reikwijdte van de onderzochte bedrijven omvat de verhuur van voertuigen en langetermijneigendommen, evenals het bezit van voertuigen en huizen. Er wordt ook beweerd dat deze buitenlandse ondernemers vrienden en familie hebben aangemoedigd om naar Thailand te migreren met als doel hun zakelijke ondernemingen uit te breiden.

Gerelateerd artikel:

Drie Russen werden gearresteerd in een autoverhuurbedrijf in Cherng Talay wegens overtredingen in verband met werkvergunningen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.