Illegale gids uit Hong Kong gearresteerd in Karon

Karon-

Een illegale reisleider uit Hong Kong werd dinsdag (19 maart) gearresteerdth) bij de Grote Boeddha van Phuket in Karon.

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat ze om 10 uur een verdachte hadden gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de heer WONG, 00 jaar oud, en die de nationaliteit van Hong Kong heeft. Hij werd betrapt terwijl hij toeristen uit Hongkong informeerde over de Grote Boeddha.

Agenten ontdekten dat de heer WONG naar verluidt ook reispakketten verkocht aan Chinese toeristen via online platforms. Hij haalde zijn klanten op op afspraaklocaties en bracht ze naar toeristische bestemmingen.

Hij werd naar het politiebureau van Karon gebracht waar hij werd beschuldigd van het zijn van een illegale reisleider, het exploiteren van reisorganisaties zonder toestemming en het werken zonder werkvergunning.

De Phuket Express merkt op dat reisleiders een beschermd beroep zijn in Thailand en dat werkvergunningen en visa voor buitenlanders voor deze baan niet beschikbaar zijn.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.