China neemt de eerste plaats in voor de toeristenaankomst in Thailand

FOTO: Siamrath

nationaal —

Volgens de Pattaya Business and Tourism Association (PBTA) hebben Chinese toeristen de eerste plaats ingenomen in termen van internationale toeristenaantallen voor Thailand.

Het nieuws werd onthuld tijdens de reguliere PBTA-bijeenkomst op 20 maart 2024 in de conferentieruimte van het Bangkok Pattaya Hospital.

De heer Boonanan Patanasin, voorzitter van de PBTA, zat de bijeenkomst voor. Mevr. Malika Sudsaneh, adjunct-directeur van het Pattaya Office of Tourism and Sports (TAT), samen met overheidsfunctionarissen en vertegenwoordigers van de horecasector van Chonburi, waren ook aanwezig.

Volgens mevrouw Malika telde Thailand in januari 16.96 ruim 2024 miljoen binnenlandse toeristen. Dit betekent een stijging van 6.54% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Deze bezoeken genereerden 8.02 miljard baht aan inkomsten, wat een stijging van 8.59% weerspiegelt.

Deze positieve trend wordt toegeschreven aan de toeristische initiatieven van de Thaise overheid, die tot doel hebben secundaire steden te promoten. Het winterseizoen trekt ook veel bezoekers naar de noordelijke en noordoostelijke regio's.

Mevrouw Malika benadrukte dat Chonburi een populaire toeristenbestemming blijft, omdat het tot de top vijf van meest bezochte Thaise toeristen behoort. De provincie verwelkomde meer dan 1,169,996 binnenlandse bezoekers en kwam alleen achter Bangkok, Kanchanaburi, Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan.

Mevrouw Malika deelde ook aankomstgegevens van internationale toeristen. Van 1 januari tot 10 maart 2024 kwam China naar voren als het belangrijkste bronland voor internationale toeristen in Thailand, gevolgd door Maleisië, Rusland, Zuid-Korea en India.

Thailand verzekerde zich ook van een prestigieuze plek in de top 20 van toeristische bestemmingen die je in 2024 moet bezoeken, volgens een recente ranglijst van het Verenigd Koninkrijk. Mevrouw Malik maakte bekend dat Thailand op de zesde plaats staat en Japan op de zestiende plaats overtreft, waardoor het een van de slechts twee Aziatische landen is die deze erkenning heeft ontvangen.

FOTO: Siamrath
FOTO: Siamrath

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboard, Discussiesof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!
Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.