Jemenitische man gearresteerd omdat hij naar verluidt in de Patong-supermarkt werkte

Patong-

Een Jemenitische man werd gearresteerd nadat hij naar verluidt illegaal aan het werk was in een supermarkt in Patong.

De politie van Patong vertelde aan de Phuket Express dat ze het afgelopen weekend een verdachte hebben gearresteerd die alleen werd geïdentificeerd als de heer Abdulwali, 38 jaar oud, met de Jemenitische nationaliteit. Hij werd gearresteerd in een supermarkt in Soi Saen Sababai in Patong.

Hij heeft een wettelijke werkvergunning, maar deze stond hem niet toe specifiek verkoper te zijn. De politie van Patong heeft niet onthuld wat de functiebeschrijving precies in zijn werkvergunning is.

Hij werd naar het politiebureau van Patong gebracht, waar hij werd beschuldigd van werken zonder toestemming. De Phuket Express voegt eraan toe dat het belangrijk is op te merken dat er geen werkvergunningen en visa beschikbaar zijn voor buitenlanders om als verkopers voor winkels te werken.

Het harde optreden tegen buitenlanders die de Thaise wetten overtreden kwam opnieuw nadat CHalong-politieagenten hebben twee Nieuw-Zeelandse staatsburgers gevangengenomen die naar verluidt weigerden te stoppen wegens een verkeersovertreding, de politie-arrestatie ontweken en later werden beschuldigd van het mishandelen van een officier die hen in Chalong achtervolgde.

Generaal Surachet Hakparn, de Thaise plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, heeft bevolen de visa in te trekken van twee Nieuw-Zeelandse mannen die betrokken zijn bij een virale vermeende aanval op een Thaise politieagent en hen op de zwarte lijst te zetten van Thailand. De twee mannen zouden ook hebben geprobeerd de politie om te kopen toen ze werden gearresteerd.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.