Russische toerist zou zwangere winkelier op Koh Phangan hebben mishandeld nadat ze weigerde haar schoenen uit te trekken

Surat Thani—

Op 18 maart 2024 plaatsten Thaise sociale media een verhaal over een Russische vrouwelijke toerist die naar verluidt een acht maanden zwangere winkelier zou hebben geschopt nadat ze had geweigerd haar schoenen uit te doen op Koh Phangan, Surat Thani.

Om 1 uur ontving de politie van Koh Phangan een rapport van mevrouw Satika, een zwangere 00-jarige winkelhoudster in een natuurproductenwinkel in Koh Phangan, dat ze naar verluidt fysiek was mishandeld door een buitenlandse toerist.


Volgens Satika vertelde ze de politie dat op de dag van het incident een buitenlandse toerist de winkel bezocht, maar de winkel staat niet toe dat bezoekers schoenen dragen en drankjes mee naar binnen nemen. Ondertussen werd de buitenlandse toerist tweemaal door Satika beleefd gevraagd haar schoenen uit te trekken en haar koffiedrank buiten de winkel te bewaren.


De buitenlandse toerist negeerde naar verluidt de instructie van de winkelier en gaf de winkelier een kort antwoord dat haar schoenen schoon waren. De buitenlandse toerist was woedend nadat hij voor de tweede keer was gewaarschuwd en zou volgens Satika tegen het rechterbeen van de winkelier hebben geschopt. Daarna vluchtte de buitenlandse toerist de winkel uit, aldus Satika.

Satika diende vervolgens een rapport in bij de politie van Koh Phangan met een video-opname van het incident als bewijsmateriaal.
Op 19 maart kon de politie van Koh Phangan de buitenlandse toerist in kwestie opsporen, die werd geïdentificeerd als een 41-jarige Russische staatsburger (de politie hield haar naam verborgen).

De Russische toerist bekende naar verluidt haar wandaden en verontschuldigde zich bij de winkelier, waarbij ze haar maandtermijn de schuld gaf van het korte lontje en het gedrag. Ze is naar verluidt ook een social media-beïnvloeder met meer dan 275,000 volgers op Instagram.
Aanvankelijk diende de onderzoekspolitie van Koh Phangan een aanklacht in tegen de Russische toerist wegens het gebruik van geweld om een ​​andere persoon schade toe te brengen, waardoor kleine schade aan het fysieke en mentale welzijn werd veroorzaakt.

Een aantal soortgelijke gevallen van slecht gedrag van buitenlandse toeristen hebben de Thaise pers onlangs gedomineerd met een geval waarin een Zwitserse expat een Thaise arts zou hebben geschopt terwijl hij op een trap op een openbaar strand zat voor zijn gehuurde villa in Phuket.

Nog een groot incident vond plaats toen een Amerikaanse tiener naar verluidt een paard seksueel had misbruikt in een stal in Phuket, wat het Thaise publiek choqueerde.

Een Russische man die betrokken is bij een cannabiskwekerij werd in Phuket op brute wijze vermoord door zijn vermeende zakenpartner, een man uit Tadzjikistan, die later Thailand ontvluchtte.

Recentelijk hebben twee Nieuw-Zeelandse mannen dat gedaan haalde de internationale krantenkoppen nadat hij naar verluidt een verkeersagent in Phuket had aangevallen en zijn wapen had afgepakt. Ze hebben alle aanklachten ontkend, ondanks een breed gedeelde virale video.Al deze incidenten hebben de Thaise media gedomineerd, waarbij veel Thai vroegen of ambtenaren verdere actie zouden ondernemen en de achtergronden van buitenlandse toeristen en expats beter zouden onderzoeken.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.