Russische man gearresteerd in restaurant Kathu omdat hij naar verluidt zonder wettelijke toestemming werkte

Kathu –

Een Russische man werd maandag (18 maart) gearresteerd in een restaurant in Kathuth) nadat hij naar verluidt in een keuken aan het koken was, in strijd met de voorwaarden van zijn werkvergunning.

De politie van Kathu vertelde de Phuket Express dat ze op de betreffende dag om 7 uur een 00-jarige Russische man hadden gearresteerd in een onbekend restaurant in Kathu. De arrestatie kwam nadat de politie van Kathu een tip had gekregen van een anonieme beller dat een buitenlander een restaurant had geopend met veel buitenlandse klanten. De Russische man werd vaak aan het koken aangetroffen in de keuken van het restaurant en de beller was bezorgd dat de Russische man geen werkvergunning had en mogelijk de Thaise wetten zou overtreden.

De Russische man beschikte inderdaad over een werkvergunning en overhandigde deze aan de politie. Zijn werkvergunning beschreef zijn baan echter als slechts een consultant en adviseur op het gebied van management en ontwikkeling voor marketing, niet gerelateerd aan koken of directe interactie met klanten. Agenten ontdekten ook dat op de betaling met QR-code in het restaurant de naam van de Russische man stond.

De verdachte werd naar het politiebureau van Kathu gebracht, waar hij werd beschuldigd van werken zonder toestemming of werken buiten zijn werkomschrijving.

Het harde optreden tegen buitenlanders die de Thaise wetten overtreden kwam opnieuw nadat CHalong-politieagenten hebben twee Nieuw-Zeelandse staatsburgers gevangengenomen die naar verluidt weigerden te stoppen wegens een verkeersovertreding, de politie-arrestatie ontweken en later werden beschuldigd van het mishandelen van een officier die hen in Chalong achtervolgde.

Generaal Surachet Hakparn, de Thaise plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, heeft bevolen de visa in te trekken van twee Nieuw-Zeelandse mannen die betrokken zijn bij een virale vermeende aanval op een Thaise politieagent en hen op de zwarte lijst te zetten van Thailand. De twee mannen zouden ook hebben geprobeerd de politie om te kopen toen ze werden gearresteerd.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.