UPDATE: Twee Nieuw-Zeelandse verdachten van vermeende aanval op Thaise politieagent waarbij visa zijn ingetrokken, gaan naar de rechtbank

Phuket -

Generaal Surachet Hakparn, de Thaise plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, heeft bevolen de visa in te trekken van twee Nieuw-Zeelandse mannen die betrokken zijn bij een virale vermeende aanval op een Thaise politieagent en hen op de zwarte lijst te zetten van Thailand. De twee mannen zouden ook hebben geprobeerd de politie om te kopen toen ze werden gearresteerd.

Politieagenten van Chalong hebben twee Nieuw-Zeelandse staatsburgers gevangengenomen die naar verluidt weigerden te stoppen wegens een verkeersovertreding, de arrestatie van de politie ontweken en later werden beschuldigd van het aanvallen van een officier die hen in Chalong achtervolgde.

Nu voor de update:

Generaal Surachet heeft de pers laten weten dat hij majoor-generaal Songprod Sirisukkha, de commandant van de immigratieregio 6, heeft opgedragen de visa van de twee Nieuw-Zeelandse mannen in kwestie in te trekken en hun toegang tot Thailand in de toekomst te verbieden. De politiechef van Chalong, kolonel Eakkarat Plaiduang, onthulde dat deze twee personen momenteel (18 maart) naar het provinciale gerechtshof van Phuket worden gebracht.

De twee verdachten worden beschuldigd van diefstal, mishandeling of verzet tegen een dienstdoende agent en rijden zonder geldig rijbewijs. Ondanks dat ze naar verluidt probeerden de politie om te kopen om verdere aanklachten te voorkomen, waren hun pogingen niet succesvol.

Bovendien is de Nieuw-Zeelandse ambassade op de hoogte gesteld van de situatie.

TPN-media merkt op dat zelfs als de visa van de twee verdachten worden ingetrokken en ze op de zwarte lijst staan, ze nog steeds te maken krijgen met een gerechtelijke procedure en juridische aanklachten op grond van een zogenaamd verdachtenvisum, dat hen alleen toestaat rechtszittingen en juridische zaken te voeren. De Thaise politie adviseert de rechtbank naar verluidt om de verdachten geen borgtocht te verlenen, omdat zij op basis van hun spraakmakende incident een potentieel vluchtrisico zouden vormen.

We hebben hier enkele van de aanzienlijke juridische straffen beschreven waarmee de verdachten worden geconfronteerd.

Ondertussen hebben de miljonairouders van de twee verdachten, die broers zijn, hebben met de Nieuw-Zeelandse pers gesproken over de situatie, die u hier kunt lezen. Kort gezegd verklaarden ze geschokt te zijn door de situatie, de hulp van een advocaat te hebben ingeschakeld en de verdachten te omschrijven als ‘slechts twee kinderen op vakantie’, waarbij ze benadrukten dat beide mannen gezinnen en eigen kinderen hadden die zich grote zorgen om hen maakten. .

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.