UPDATE: Arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Tadzjiekse man wegens opzet tot moord nadat een Russische man dood werd aangetroffen in Phuket

Phuket -

Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een Tadzjiekse man die Thailand al heeft verlaten met het oog op moord, nadat een Russische man dood werd aangetroffen op een cannabisboerderij in Chalong.

Onze eerdere verhalen:

Een Russische man werd dood aangetroffen met een doorgesneden keel en tekenen van strijd en gemeen spel op een cannabisboerderij in Chalong, Phuket.

Een verdachte uit Tadzjikistan had Phuket op dinsdag (12 maart) al verlaten via vlucht nr. TK172 richting Istanbul in Turkije. De politie van Phuket verzamelt bewijsmateriaal om een ​​formeel arrestatiebevel aan te vragen voor de man uit Tadzjikistan en een rood alarm van INTERPOL om samen met andere landen de verdachte te arresteren en terug te sturen naar Thailand.

Nu voor de update:

De provinciale politie van Phuket vertelde de Phuket Express dat de verdachte, alleen geïdentificeerd als de heer Bakhtovar, een staatsburger van Tadzjikistan, alleen op de cannabisboerderij in het huis verbleef. Het Russische slachtoffer kwam het huis binnen, maar kwam nooit meer naar buiten voordat hij later dood met een doorgesneden keel werd aangetroffen. De verdachte uit Tadzjikistan verliet het huis na de vermeende moord voordat hij Phuket verliet op weg naar Turkije.

Het arrestatiebevel werd op 14 maart uitgevaardigd door het provinciale gerechtshof van Phuketth, 2024 voor de heer Bakhtovar.

Er is ook een INTERPOL Red alert afgegeven voor de verdachte. Er wordt gespeculeerd dat de moord het gevolg is van een zakelijk geschil waarbij de cannabisboerderij betrokken was, zegt de politie van Phuket.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.