Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: visumvrije deal met voorgestelde Europese Unie, en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 11 maart tot zondag 17 maart 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Thailand dringt aan op plannen om zijn internationale betrekkingen en toeristische sector te verbeteren, nu premier Srettha Thavisin aankondigde steun te ontvangen van Frankrijk voor een visumvrije overeenkomst met de landen van het Schengengebied.

Als de overeenkomst wordt goedgekeurd, wordt verwacht dat deze de toeristische en zakelijke kansen tussen Thailand en de 27 Schengenlanden zal vergroten en een nauwere samenwerking tussen verschillende sectoren zal bevorderen.

2. Dr. Cholnan Srikaew, de Thaise minister van Volksgezondheid, gaf publiekelijk een reactie na de bijeenkomst van het Alcoholic Beverage Control Committee over richtlijnen voor het controleren van alcoholische dranken tijdens het Wereld Songkran Festival.

Het Nationale Alcoholcontroleprogramma zou in drie fasen worden verdeeld: vóór de Songkran-vakanties, van 1 tot 10 april, tijdens de Songkran-vakanties, van 11 tot 17 april, en na de Songkran-vakanties, van 18 tot 21 april.

3. De voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra, zijn dochter en Pheu Thai-partijleider mevrouw Paetongtarn Shinawatra, en zijn familieleden bezochten per privéjet zijn geboorteplaats in Chiang Mai.

Veel inwoners van Chiang Mai en een groep Redshirts toonden Thaksin gastvrijheid na zijn 17 jaar vluchteling in het buitenland.

4. Mevrouw Thapanee Kiatphaibool, de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), maakte publiekelijk statistieken bekend dat het aantal Chinese toeristen naar Thailand aanzienlijk is gestegen nadat China permanent had afgezien van de visumplicht.

Tegen 2024 zou het aantal Thaise toeristen dat China bezoekt verdubbeld zijn en het aantal Chinese toeristen dat Thailand bezoekt verdrievoudigd zijn vergeleken met de periode vóór COVID-19, aldus TAT.

5. Het onderzoeksteam in de gokzaak “Minnie” heeft Pol een dagvaarding gestuurd. Generaal Surachet Hakparn, de Thaise plaatsvervangend hoofd van de politie, erkent de beschuldigingen met betrekking tot het witwassen van geld.

Pol. Generaal Surachet moet zich volgens Thaise nationale media op 2 maart 21 melden bij Metropolitan Police Division 2024. Hij heeft gezegd dat hij onschuldig is.

Dat is alles voor deze week, wees veilig!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.