Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: gevallen van slecht gedrag van buitenlanders domineren het Thaise nieuws

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 11 maart tot en met zondag 17 maart 2024.

  1. Ambtenaren in Phuket willen de vergunning intrekken van een olifantenstichting die eigendom is van Urs Fehr, een Zwitserse staatsburger, nadat hij naar verluidt een Thaise vrouw op een strand had aangevallen.

De actie, bevestigd door gouverneur Sophon Suwannarat, vergroot de juridische problemen voor Fehr, die ook zijn vuurwapenvergunning is kwijtgeraakt.

2. Een 18-jarige Amerikaanse man zou een zwanger paard seksueel hebben misbruikt in Thalang.

Op camerabeelden is te zien dat de man het paard seksueel misbruikt met zijn hand.

3. De openbare toegang tot het Laem Nga-strand in Phuket is hersteld nadat een resolutie was bereikt.

De overeenkomst bepaalt het voortdurende openbare gebruik van de weg, waarbij de lokale autoriteiten de verantwoordelijkheid op zich nemen voor het handhaven van de veiligheid en netheid ervan.

Het Royal Forest Department (RFD) leidt een inspanning van meerdere instanties om gereserveerd bosgebied terug te winnen dat is aangetast door een particulier bedrijf op het Nui-strand in Phuket.

De operatie maakt deel uit van een intensievere aanpak van illegale strandconstructies in heel Thailand, naar aanleiding van een recent incident waarbij een Zwitser een plaatselijke arts aanviel op wat volgens hem privé-eigendom was in Phuket.

4. Een Russische man werd dood aangetroffen met een doorgesneden keel en tekenen van strijd en gemeen spel op een cannabisboerderij in Chalong, Phuket.

Een buitenlandse hoofdverdachte, die naar verluidt betrokken was bij de zaak van een Russische man die dood werd aangetroffen met zijn doorgesneden keel in Chalong, Phuket, heeft naar verluidt Thailand verlaten.

Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een Tadzjiekse man die Thailand al heeft verlaten met het oog op moord, nadat een Russische man dood werd aangetroffen op een cannabisboerderij in Chalong.

Er werd aangenomen dat de verdachte voor het laatst in Turkije was met een INTERPOL Red Alert-bericht voor hem.

5. Een Singaporese motorrijder wordt gerechtelijk vervolgd nadat hij een verkeerspolitieagent in Cherng Talay zou hebben belasterd en aangevallen.

Een Singaporees staatsburger die op een motor reed, werd aangehouden omdat hij geen helm droeg. Ook kon hij geen geldig rijbewijs overleggen. Hij werd gevraagd naar de politiebox te komen om de boetes te betalen toen hij naar verluidt een gevecht met de verkeersagent begon.

6. Politieagenten van Chalong hebben twee Nieuw-Zeelandse staatsburgers gevangengenomen die naar verluidt weigerden te stoppen wegens een verkeersovertreding, de arrestatie van de politie ontweken en later werden beschuldigd van het mishandelen van een officier die hen achtervolgde in Mueang, Phuket.

De visa van Thailand zullen worden ingetrokken en op de zwarte lijst worden geplaatst, maar ze worden ook geconfronteerd met aanzienlijke juridische aanklachten.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.