De Koreaanse sensatie Bang Shinsil staat in de schijnwerpers met Back-to-Back 68's bij Blue Canyon Ladies

Persbericht -

Bang Shinsil uit Zuid-Korea zette haar indrukwekkende vorm voort door haar tweede opeenvolgende 68 te behalen, waarmee ze een voorsprong van één slag pakte toen ze zaterdag de laatste ronde van het $650,000 kostende Blue Canyon Ladies Championship inging.

De 19-jarige golfer toonde haar vaardigheden met twee birdies op de voorste negen en voegde er nog twee toe na de turn, waardoor ze een eenzame voorsprong veiligstelde op acht onder par-136 op de par 72, 6,511 meter lange Blue Canyon Country Club in Phuket .

Shinsil, die vorige week als tweede eindigde tijdens de KLPGA-seizoensopener in Singapore, heeft een voorsprong op haar landgenoten Choi Minkyung en Hong Jungmin.

Terugkijkend op haar strategie merkte Shinsil op: “De cursus hier is relatief kort, dus ik moet me concentreren op mijn rijgedrag. Wat het plan van morgen betreft: ik moet de focus behouden en mijn beste foto's maken. Hoewel ik het leuk vind om in Phuket te zijn, is mijn tijd hier beperkt omdat ik zondagavond moet terugkeren.”

De Zuid-Koreaanse speler heeft haar zinnen gezet op het behalen van haar derde KLPGA-kroon, nadat ze in 2023 twee titels had veiliggesteld: de 11e E1 Charity Open en het Dongbu Construction – Koreit Championship.

Minkyung, 59e gerangschikt op de KLPGA-ranglijst, counterde back-to-back bogeys op holes 7 en 8 met vijf birdies en scoorde in de tweede ronde 69 voor een totaal van zeven onder par-137, waarmee ze gelijk kwam te staan ​​met de 20e geplaatste Jungmin. die een 68 plaatste met vijf birdies en een eenzame bogey op hole 17.

Terwijl de 21-jarige Jungmin al een KLPGA-overwinning heeft behaald in het Doosan Match Play Championship in 2022, moet Minkyung nog een doorbraakoverwinning veiligstellen, ondanks dat hij in de top drie eindigde in twee evenementen: de MCCOL-Mona Park Open 2022 en de 10e Jejusamdasoo-meesters.

Leider Kim Heeji van de ene op de andere dag wisselde drie birdies met drie bogeys en kaartte een even-par 72 om op zes onder par-138 te komen, twee schoten van de leiding. Ze werd vergezeld door Hwang Youmin en Ko Jiu. De laatste, op de 23e plaats op de tour, noteerde acht birdies tegen twee bogeys, wat neerkwam op een geweldige 66 in de tweede ronde.

Vijf spelers, waaronder nummer 1 Lee Yewon, Park Minji, Kim Minju, Lee Soyoung en Cho Ayean, stonden met één slag achter, elk met een totaal van 139.

De Thaise hoopvolle Phannarai Meesom-us, die kortstondig naar voren kwam als topkandidaat met zeven onder par, haperde met drie bogeys in de laatste vier holes en eindigde met een 72 en een totaal van vier onder par-140. Ondanks deze tegenslag bleef ze de meest opvallende speelster onder de Thais, met Pornanong Phatlum met drie slagen achterstand op één onder par-143.

Naast het aanzienlijke winnaarsbedrag van 117,000 dollar, biedt het toernooi ook speciale prijzen, zoals een lidmaatschap van 5 jaar ter waarde van 650,000 baht voor een speler die een hole-in-one haalt op de par 3 14e hole, en een jaarlidmaatschap ter waarde van 200,000 Baht voor de speler met de laagste score in een ronde.

Gesponsord door gerenommeerde merken, waaronder Siang Pure, Peppermint Field, Chang Natural Mineral Water, ANew Golf, SParms en Hatari, belooft het Blue Canyon Ladies Championship boeiende golfactie voor liefhebbers.

Golfliefhebbers kunnen van 5 tot 15 maart, van 17 tot 13 uur, live getuige zijn van de opwinding op het True Sport 00-kanaal van True Visions. Online tickets voor het evenement zijn te koop op [https://bluecanyonladieschampionship.com/etn/blue-canyon-ladies-championship-16/](https://bluecanyonladieschampionship.com/etn/blue-canyon-ladies-championship -00/). Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door de Facebook-pagina van het toernooi te bezoeken: [https://www.facebook.com/bluecanyonladieschampionship?mibextid=dGKdO6](https://www.facebook.com/bluecanyonladieschampionship?mibextid=dGKdO6).

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.